De mensen van de ambulance, Mariëtte Middelbeek

De mensen van de ambulanceThijs en ik komen binnen via de openstaande voordeur. Beneden is de paniek groot, ik zie de huilende ouders. ‘Naar boven!’ roepen ze. Daar treffen we onze collega’s en twee politieagenten in een kleine kinderkamer. Op de commode ligt een klein meisje, bleek en bewegingloos.

Verhalen

We staan er niet altijd bij stil, maar de meldkamer staat 24 uur per dag 7 dagen per week klaar om hulp te verlenen. Ik vind het heel goed om de verhalen van De mensen van de ambulance te lezen. Dankzij Mariëtte, lezen we meer over hun verhalen: van zware ongevallen tot aangrijpende 112-gesprekken en van heftige reanimaties tot hartverwarmende patiënten. Ambulancehulpverleners worden tijdens hun werk geconfronteerd met lief en leed, hoogoplopende emoties, paniek en soms bizarre situaties, maar vooral met mensen en hun verhalen.

Mariëtte, kan beeldend schrijven. Soms lijkt het wel een film. Maar het is de waarheid, verhalen uit het leven gegrepen. Korte verhalen zelf in het kort weergeven, is lastig. Ga, daarom zelf dit prachtige boek lezen. Het is een juweeltje.

Over de schrijfster  Mariëtte Middelbeek

Mariëtte Middelbeek (1983) is journaliste en auteur. Ze is auteur van romans voor een breed vrouwenpubliek. Ook schrijft ze een serie boeken over mensen die werken in de vuurlinie van onze samenleving, over hun ervaringen, hun emoties en hun verhalen.

Ze studeerde journalistiek in Utrecht en werkt in de tijdschriftenwereld, eerst als redacteur en later als hoofdredacteur. Ze debuteerde in 2009 met Single & Sexy en is de eerste Nederlandse bestseller chicklitauteur. Met het door de critici bejubelde Turbulentie zette ze eind 2009 een tweede serieuze stap in haar carrière als schrijfster. En met Status OK, dat in 2010 verscheen, heeft ze bevestigd ze dat ze serieus meetelt in dit genre.
Als journaliste en auteur werkt ze ook aan een serie boeken over mensen die werken in beroepen waar het er nog wel eens stevig aan toe gaat. Zo verscheen in 2009 het boek Verhalen uit de ambulance en in 2010 de uitgave Redders langs de kust.

Informatie

Titel            De mensen van de ambulance
Auteur        Mariëtte Middelbeek 
ISBN           9789460688140
Uitgeverij   Marmer

Bestel online knop

 

 

De mensen van de ambulance
De mensen van de ambulance
verhalen
Score 4.8 van 5 sterren.
€4,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De mensen van de ambulance
De mensen van de ambulance
Score 4.8 van 5 sterren.
€6,-
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.