Met het zelfvertrouwen zat het goed, Maarten Vandenabeele

Met het zelfvertrouwen zat het wel goedDe titel van dit boek zet me toch wel even aan het denken. Ik kreeg weer een doos vol met boeken van de Uitgeverij Beefcake daarin zat ook dit boek.
Mijn zelfvertrouwen heeft af en toe toch wel wat onzekerheden.

Het lijkt of Franzs de hoofdpersoon van dit verhaal. daar geen last van heeft.
Lees en oordeel zelf.

Fransz volgt de weg van de minste weerstand. Meneer heeft het lak aan verantwoording. Zonde van zijn tijd. Hij kijkt liever voetbal. Fransz gaat graag naar de kroeg. Hij versiert vrouwen om ze daarna weer te dumpen.
Fransz wordt dan wel bijna dertig maar hij vindt het best zo.
Hij is een sociale paria en in die positie heeft hij zichzelf uit vrije wil gemanoeuvreerd: Fransz voelt zich verheven boven het plebs, fileert cynisch collega’s en medeburgers en duldt slechts zijn boezemvriend Kenneth aan zijn zijde.
Zijn collega Bert, wil liever niet op Fransz lijken. 
Maar Eva, raakt hem wel. Maar dat wil hij niet graag toegeven.

Die aanzwellende twijfel zet een lawine in gang: Bert krijgt wat hij al lang verdient, maar Fransz moet daarna op de blaren zitten. Er lijkt maar één uitweg uit de oneerlijke malaise: een weloverwogen, alles vernietigende tegenzet. Wat gaat Franz doen?

Ik vind Met het zelfvertrouwen zat het goed, een mooi boek. Toch was het voor mij soms een beetje lastig om het te lezen. Maar ik ben niet alleen in deze ‘Boekenwereld’. Voor andere lezers, leest het misschien als een trein.

Over de auteur

Maarten Vandenabeele, geboren en getogen Oostendenaar, droomde van een carrière als stervoetballer of, als de weg naar de top te steil zou blijken, van een leven vol lekker eten, verre reizen, mooie vrienden en liefde voor de taal.

Maarten geeft les in het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Oostende. In zijn vrije tijd loopt hij kilometers langs de zeedijk, fietst hij de West-Vlaamse polders door of leunt hij achterover, met een boek.

Maar ook schrijven boeit, besefte Maarten net voor zijn veertigste. Na jaren broeden en schaven waagt hij een sprong in het diepe met Met het zelfvertrouwen zat het goed (2018), een roman over vriendschap, haat, wraak en liefde, over de moeilijke weg naar écht volwassen worden.

Informatie

Titel                  Met het zelfvertrouwen zat het goed
Auteur            Maarten Vandenabeele
ISBN              9789491144882
Uitgeverij     Beefcake Publishing

Bestel online knop

 

 

Met het zelfvertrouwen zat het goed
Met het zelfvertrouwen zat het goed
Score 5.0 van 5 sterren.
€20,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.