Met hoofd en hart, Christie Watson

LieMet hoofd en hartfdevolle ervaringen van een verpleegkundige

Na meer dan twintig jaar achter de schermen op alle denkbare afdelingen in verschillende ziekenhuizen te hebben gewerkt, opent voormalig verpleegkundige Christie Watson de deuren voor ons allemaal. Ze leidt ons door ziekenhuisgangen naar premature baby’s die aan een netwerk van slangetjes vechten voor hun leven.

In Met hoofd en hart, neemt Christine je mee in de wereld van leven en dood.
Het is erg indringend geschreven. Christine laat haar hart spreken.
Na meer dan twintig jaar op allerlei denkbare afdelingen in verschillende ziekenhuizen te hebben gewerkt, weet ze waar ze over schrijft.

Christine opent deuren voor de lezer en neemt ons mee door ziekenhuisgangen naar premature baby’s die aan een netwerk van slangetjes vechten voor hun leven. Heftig. Maar het werk van een verpleegkundige gaat door. En dan gaan we naar een zaal waar kankerpatiënten chemotherapie toegediend krijgen en we staan naast haar op de geriatrische afdeling, waar zich de kwetsbaarste mensen van onze samenleving bevinden.

Een verpleegkundige maakt veel mee. Het hart van de verpleegkundige krijgt veel te verwerken. Maar het verstand moet blijven werken.
Bijna iedereen komt in zijn leven met ziekte of dood in aanraking. Je kunt zelf ziek worden, of een van onze dierbaren. We komen dan in aanraking met de verpleegkundige, die veel voor ons doet. Wij hebben ze nodig. We zien niet wat die mensen allemaal doen.

In dit prachtige boek wordt veel duidelijk. Als de dienst van de verpleegkundige erop zit. Dan gaat hij naar huis. Vaak met een hoofd en hart vol ervaringen. Toch moet hij proberen om het los te laten. Er komen weer dagen dat hij gaat werken.

Met hoofd en hart is een juweeltje. Ondanks het emotionele onderwerp leest het lekker. Christie schrijft met gevoel. Een aanrader voor verpleegkundige, maar ook voor mensen die niet in de zorg werk.

 Meer over de auteur Christie Watson

Christie Watson (1976) werkt aan St. Mary’s University in Londen, waar ze verpleegkundigen opleidt. Ook doceert ze creative writing. Eerder schreef ze de romans Tiny Sunbirds Far Away, bekroond met de Costa First Novel Award 2011, en Where Women Are Kings. Ze is een veelgevraagd spreker en zit in het bestuur van Amnesty International en dat van Index on Censorship.

Informatie

Titel                 Met hoofd en hart
Auteur           Christie Watson
ISBN               9789402701050
Uitgeverij    Harper Collins

Bestel online knop

 

Met hoofd en hart
Met hoofd en hart
Liefdevolle ervaringen van een verpleegkundige
Score 4.5 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Met hoofd en hart
Met hoofd en hart
Liefdevolle ervaringen van een verpleegkundige
Score 4.5 van 5 sterren.
€15,-
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.