Mijn leven als hond, Martin Bril

Martin Bril, mijn leven als hond
Martin Bril, mijn leven als hond

In Mijn leven als hond, staan korte verhalen. Je leest stukjes van zijn dagelijks leven en voelt de liefde voor zijn hond. Martin Bril is ziek en zijn viervoeter is een trouwe vriend die hem begrijpt.
In het boek staan ook andere dierenverhalen. Soms drijft hij de spot met dingen, maar Martin weet de lezer ook te ontroeren.

Bandana

Het is nog vroeg als Martin zijn hondje uit gaat laten. Het waait heel hard. Hij komt een vrouw tegen met een grote hond. Ze praten niet echt tegen elkaar. Een plastic zak vliegt voorbij. De grote hond trekt aan de riem en de vrouw wankelt. Martin probeert te voorkomen dat ze valt. Maar de vrouw is alleen met Boris bezig. Boris rukt heel hard aan de lijn. Het hondje van Martin heeft zijn kans waar genomen en gaat de plastic zak achterna.
Martin vindt het niet prettig dat de vrouw alleen met Boris bezig is die blaft en blaft. De vrouw loopt weer verder met Boris, als hij weer koest is. Hij moet ook achter zijn eigen hondje aan.
Nog een keer kijkt hij om. Nu pas ziet hij dat de vrouw een Bandana draagt. Dit doet hem denken aan haaruitval bij een chemokuur en aan kanker. De vrouw kijkt nu ook even op en dat maakt in een klap alles goed voor Martin.

Een mooi verhaal, woorden lijken mij overbodig. Een prachtig boekje, voor iedereen. Of je nu van dieren houdt of niet, gewoon lezen.

Martin Bril (1959) schrijft een dagelijkse column in de Volkskrant. Wekelijks bericht hij in Vrij Nederland over de avonturen van Evelien. Daarnaast publiceert hij met enige regelmaat in allerlei tijdschriften, van Hollands Maandblad tot Elle. Martin Bril woont en werkt in Amsterdam, is getrouwd en heeft twee kinderen. Martin Bril was een Utrechtse schrijver die voornamelijk bekend stond om zijn scherpe columns en treffende proza. Hij schreef onder andere voor het Parool, NRC en de Volkskrant, maar heeft ook een enorme lijst aan boeken op zijn naam staan.

Eerder gepubliceerd op 16 Februari 2009, korte tijd later overleed Martin Bril op 22 april 2009 op 49-jarige leeftijd aan slokdarmkanker.

Informatie

Titel Mijn leven als hond
Auteur Martin Bril
ISBN 9044612662
Uitgeverij Prometheus

Bestel online knop

Mijn leven als hond
Mijn leven als hond
Dierenverhalen
Score 4.7 van 5 sterren.
€5,-
Uiterlijk 16 november in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.