Mijn leven is van mij, Lucas Zandberg

Lucas Zandberg, Foto: Natasja Veld
Lucas Zandberg, Foto: Natasja Veld

Roman over keizerin Elizabeth van Oostenrijk.

De Oostenrijkse keizerin Elisabeth (1837-1898), beter bekend als Sisi, wordt in films en boeken vaak geportretteerd als een een dimensionale sprookjesprinses. Maar de titel zegt, het al, Mijn leven is van mij. In dit boek wordt het sprookje werkelijkheid.

Sisi is een vrouw met een eigen wil. Ze is pas zestien als ze trouwt met haar neef Franz Joseph, keizer van Oostenrijk. Elizabeth houdt erg veel van haar vader. Met hem deelt ze de passie voor gedichten. De liefde voor gedichten komt later in haar leven terug. Ze kan haar weg niet vinden aan het stijve Weense hof. Elizabeth is keizerin tegen wil en dank. Ze wil dingen zelf bepalen. De dame wil paardrijden en niet voor alles toestemming vragen. Al snel is het gedaan met de liefde voor Frans Joseph. Maar de druk op de keizerin om een troonopvolger op de wereld te zetten wordt steeds groter. Als ze haar zoon Rudolf op de wereld heeft gehad, heeft ze het gevoel dat ze ‘haar taak’ heeft volbracht. Ze heeft geen hechte band met haar kinderen. Elizabeth heeft soms het gevoel of ze een toeschouwer is van haar eigen leven. Elizabeth gaat haar eigen weg. De dame zet zich schrap en zoekt een weg om het leven op haar eigen manier in te vullen.

Vanaf het voorjaar van 2015 toont Paleis Het Loo het ware levensverhaal van keizerin Elisabeth van Oostenrijk in de tentoonstelling Sisi, sprookje & werkelijkheid.

Mijn leven is van mij is lekker vlot geschreven. Het zoetsappige verhaal kreeg een pittig sausje. Lucas kan beeldend schrijven, soms is het net als of je erbij bent. Ik vind het een aanrader.

Informatie

Titel                Mijn leven is van mij
Auteur            Lucas Zandberg
ISBN                9789491065927
Uitgeverij      Kleine Uil

Bestel online knop

 

 

Mijn leven is van mij
Mijn leven is van mij
roman over keizerin Elisabeth van Oostenrijk (Sisi)
Score 4.0 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Mijn leven is van mij
Mijn leven is van mij
roman over keizerin Elisabeth van Oostenrijk
Score 4.0 van 5 sterren.
€16,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.