Mijn naam is Morgen, Damian Dibben

Mijn naam is MorgenIk heb zelf ook een hond. Daarom trok dit boek  mijn aandacht. Ik heb ook een fijne band met onze lieve collie.
Morgen is wel heel speciaal, hij gaat op zoek naar zijn baas, die is verdwenen.

Het begon gewoon, dit avontuur van vele levens. Hij en ik gingen oesters rapen op het wad. Hij was dol op oesters, hij hield van het ritueel: de ruwe schelpen openmaken en dan de schatkamer aanschouwen, het gladde albast en het ijle vocht. Wanneer hij zich eraan te goed deed, veranderde zijn houding ook: zijn schouders ontspanden zich, de rimpels op zijn voorhoofd werden gladgestreken en in zijn ogen verscheen een zachte blik, en soms glansden er zelfs tranen in. ‘Vanmiddag zal het geluk aan onze zijde staan,’ zei hij, terwijl hij zijn laarzen aantrok. ‘Het is laagwater.

Zijn avonturen brengen hem van het hof van Louis XIV in Versailles tot Amsterdam in de Gouden Eeuw, van de Frost Fair in Londen tot het slagveld van Waterloo. De auteur neemt je mee op reis. Terug in de tijd en de plaatsen waar alles zich afspeelt. De hond en zijn baasje hebben veel meegemaakt. Wat een reis, een  historische roman over een hond op zoek naar zijn baas.

Tijdens de reis door Europa, waar tegelijkertijd de prachtigste muziek wordt gecomponeerd en de gruwelijkste oorlogen worden uitgevochten.
Ik wist al dat mensen en honden dikke vrienden zijn. Maar van dit boek ga je nog meer van je hond houden. Een heerlijk boek en soms kon ik niet verder lezen. Niet omdat het niet mooi was. Maar wel veel stof om over na te denken. Nou ja, morgen is er weer een dag.  Vanuit mijn luie stoel op reis in de geschiedenis

Ik vind Mijn naam is Morgen in een woord prachtig. Ik ga het later nog een keer lezen.  Ik vond de historische stukken lastig om te onthouden en zeker om na te vertellen. Maar het is zeker de moeite waard om te gaan lezen.

De auteur Damiaan Dibben

Damian Dibben is scenarioschrijver en werkte aan projecten als The Phantom of the Opera en Young Indiana Jones. Hij woont in Londen met zijn partner en drie honden.

Informatie

Titel                Mijn naam is Morgen
Auteur           Damian Dibben
ISBN              9789026342141
Uitgeverij   Ambo Anthos

Bestel online knop

 

 

Mijn naam is Morgen
Mijn naam is Morgen
Score 4.5 van 5 sterren.
€22,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.