Mijn valse verleden, Alex Bakker

Mijn valse verledenHet autobiografische verhaal van een man geboren als meisje

 Dit kan niet goed zijn. Ik ben historicus van beroep en ik vervals mijn eigen geschiedenis. Een man zonder verleden, wilde ik dat echt worden?

Alex Bakker werd geboren als jongste dochter in een protestants gezin in Drenthe. Als meisje zijn er al die verwarde gevoelens. Het meisje wil geen mooie lange haren. Ze wil sportschoenen en voetballen en net zo zijn als haar broer. Maar het meisje weet niet hoe ze deze emoties toe moet laten. Met wie kan ze praten? Ze stopt het weg. Ze heeft het gevoel dat dit geheim er niet mag zijn. Mag zij er wel zijn?

Op haar achtentwintigste verandert zij van geslacht. Een nieuwe periode breekt aan, in het juiste lichaam. Het verleden stopt Alex weg in dozen. De herinneringen zijn opgeruimd.
Maar een  verleden kun je niet wegstoppen. Eens komt het boven. Na vijftien jaar heeft Alex eindelijk de moed om het verleden en zijn jeugd onder ogen te zien.
In Mijn valse verleden gaat Alex Bakker op zoek naar de pijnlijke waarheid van vroeger. Hoe was het om verraden te worden door je lichaam, om jaloers te zijn op jongens, en om te beslissen dat alles anders moest? Indrukwekkend debuut over de zoektocht naar een verdrongen verleden. Een autobiografisch verhaal van Alex Bakker, een transseksueel die als meisje geboren werd in een protestants gezin in Drenthe en die een geweldige worsteling doormaakte om zich uiteindelijk herboren te voelen in zijn mannelijk lichaam.

Mijn valse verleden is heel eerlijk en lief en aangrijpend. Ik vind het moedig dat Alex zijn verleden met ons deelt. Ik hoop dat hij gelukkig is als man en  met zijn nieuwe ik.

Alex Bakker (1968) is historicus en woont in Amsterdam en Berlijn. Hij werkt als tekstschrijver, redacteur en doet research voor documentaires. Mijn valse verleden is zijn debuut.

Informatie

Titel           Mijn valse verleden
Auteur      Alex Bakker
ISBN         9789046808986
Uitgeverij Nieuw Amsterdam

Bestel online knop

 

 

Mijn valse verleden
Mijn valse verleden
het autobiografische verhaal van een man geboren als meisje
Score 5.0 van 5 sterren.
€12,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Mijn valse verleden
Mijn valse verleden
het autobiografische verhaal van een man geboren als meisje
Score 5.0 van 5 sterren.
€20,-
2 - 3 weken
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.