Moordende zin in Tanneke Gin, Joke de Meyer

Moordende zin in Tanneke GinDe legende van Tanneke Sconynx blijft verder leven. Na de lancering van de tweede Tanneke Gin, kom de heks van Gottem terug in boekvorm. “De Tieltse schrijfster Joke De Meyer was zodanig betoverd door het waargebeurde verhaal, dat ze er een boek over schreef”  

Het verhaal van de heks van Gottem is bij veel mensen bekend.
Rond 1602 de periode van de godsdienstoorlogen en heksenprocessen was er een vrouw Anna De Coninck. Later werd ze Tanneke Sconyncx genoemd. Ze leefde op een boerderij in het kleine dorpje Gottem.
De Baljuw  had het op haar erf gemunt. Maar dat zag ze niet zitten.

Tanneke werd veroordeeld tijdens een schijnproces.
Daarna werd ze  opgesloten in een kerker onder het belfort van Tielt. Ze werd daar doodgemarteld.
Daarna werd haar lichaam in een anonieme put gegooid in Gottem. Deze heksenput bestaat nog steeds.
Maar Joke de Meyer heeft het verhaal weer nieuw leven ingeblazen in een boek.

Het verhaal geschreven door Joke

De streek rond Gottem en Tielt wordt opgeschrikt door een aantal brute moorden. Ze zien er middeleeuws uit. En dan is er ook een gestoorde sekte rond, die op tijd en stond een heksensabbat houdt. Dan wordt ook het felbegeerde, eeuwenoude recept van een gin voor het eerst op de markt gebracht. Jaloerse concurrenten liggen op de loer. Maar het spookt echter in de distilleerderij.  Oude vetes en naïef bijgeloof worden weer aangehaald.
De Tieltse politiediensten roepen de hulp in van een Gents speurdersteam. Ze willen weten wat er allemaal aan de hand is. Dit alles vormt de ideale formule voor een sublieme cocktail vol ultiem genot, ter ere van de ten onrechte als heks veroordeelde Tanneke Sconyncx!

Lees hier meer over Tanneke Gin

 Toen ik in dit boek begon te lezen, vond ik het niet echt leuk. Maar al snel nam Joke me mee in het verhaal. Joke schrijft lekker vlot en het is een spannend verhaal. Zo zie je maar niet te snel oordelen en lekker gaan lezen.

Over Joke de Meyer

Dood af en toe eens de tijd met een moord! In de jaren 80 heeft Joke De Meyer meer dan honderd luchtige mysterieverhalen geschreven. Deze whodunits, doorspekt met spanning, intriges en grappige passages, verschijnen intussen als feuilleton in een Nederlandse krant. ‘Moordende zin in Tanneke Gin’ is het tweede verhaal in boekvorm na haar erg succesvolle debuut ‘Dodelijk spiritisme’.
De belevenissen van een fictief en prettig gestoord politieteam in Gent vormen de rode draad. De hoofdpersonages zijn charmant, ijdel, maar ook vol zelfrelativering en humor. De combinatie van niet-alledaagse raadsels met ludieke situaties maken de verhalen van Joke De Meyer boeiend en toegankelijk voor een zo ruim mogelijk publiek. Jokes levensleuze willen we u niet onthouden: Humor houdt de fontein der eeuwige jeugd bruisend.

Lees ook Dodelijk Spiritisme

Informatie

Titel                     Moordende zin in Tanneke Gin
Auteur                Joke de Meyer
ISBN                    9789491144936
Uitgeverij           Beefcake Publishing

Bestel online knop

 

Moordende zin in Tanneke Gin
Moordende zin in Tanneke Gin
Score 4.0 van 5 sterren.
€20,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.