Motel Migraine, Karen Span

Motel MigraineOver Migraine, medicijnen en misverstanden

Ik heb wel regelmatig last van hoofdpijn. Gelukkig heb ik geen migraine. Ik ken wel mensen in mijn omgeving die hier last van hebben. Migraine kun je ook niet vergelijken met gewone hoofdpijn. Bij migraine heb je last van  knallende koppijn, misselijkheid, braken, overgevoeligheid voor licht of geluid: allemaal symptomen van migraine die je leven volledig kunnen beheersen. Mensen die zelf geen last van migraine hebben kunnen het ook niet begrijpen.
In Nederland checken zo’n twee miljoen mensen regelmatig in  Motel Migraine: een plek waar je liever niet komt, maar waar je na lang onderweg zijn toch strandt omdat je niet verder kunt. Een onaangenaam verblijf waar je jezelf eenzaam schuilhoudt totdat het vluchten erop zit. Even verderop klinkt gelach. Voetstappen. Gerommel aan de deur. Die zit toch echt op slot.

Room for one. Zou iemand weten dat ik hier ben? Tijd om verder onder de dekens te kruipen, ver weg van de gewone wereld. Zijn migrainepatiënten zelf debet aan hun erge hoofdpijn? Hebben ze te veel last van stress. Piekeren ze te veel?

Dan kan soms zo zijn. Toch stuiten veel hoofdpijnpatiënten op enig moment tegen een muur van cynisme, onbegrip en ongeduld. Of ze op vakantie gaan, of naar een feestje, of naar hun werk. De beste stuurlui staan aan wal. Plotseling zijn er heel dokters, iedereen weet raad. Misschien herkennen migrainepatiënten en hun omgeving dit. Een goede raad om dit boek te gaan lezen. En je leest alles over migraine en de gevolgen.

Ik vind  Motel Migraine een erg goed boek voor iedereen die last heeft van migraine. Maar zeker voor de omgeving, om vooroordelen weg te nemen. Het is geen leesboek en voor mij als leek lastig om te bespreken. Het boek ziet er prachtig uit van vormgeving. Een absolute aanrader.

Over de auteur Karen Span 

Karen Span studeerde Tekst en Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als zelfstandig tekstschrijver en communicatieadviseur met haar bureau ZINNIGS tekst & communicatie. Ze woont samen met Peter en hun twee kinderen in de Kop van Noord-Holland. Sinds haar vijftiende heeft ze regelmatig last van migraine en andere hoofdpijn.

Informatie

Titel              Motel Migraine
Auteur         Karen Span
ISBN             9789463190862
Uitgeverij   Scriptum

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.