Nachtengeltjes en Driehoekjes, Dorian D’Oliveira

Nachtengeltjes en driehoekjes‘Hallo spaceboy!’
Haar stem klonk zwoel en spottend. Meteen kreeg ik drie kussen op mijn wangen waarbij haar boezem mijn bovenarm schampte. Tijdens het gekus gleden haar lange haren over mijn gezicht en rook ik een vertrouwd parfum.

Zo begint dit bijzondere boek.

Na een  lange breuk in hun relatie ontmoeten ze elkaar weer. Dit moet worden gevierd. De ex-geliefden gaan naar een restaurant waar ze vroeger ook kwamen.
Kunst, wetenschap, literatuur, religie, hekserij en ook het leven zelf worden op luchtige toon besproken zonder ook maar een moment aan diepzinnigheid in te boeten.
Na het etentje gaan ze nog even naar een kroeg waar ze in het verleden ook vaak kwamen. Daar komen ze twee mensen tegen die ze daar vroeger ook zagen. Deze twee mensen speelden een ongewone rol in hun relatie. De lezer komt meer te weten over de twee geliefdes.

De twee tortelduifjes duiken in het verleden. Daar kan ik niet te veel over vertellen. Dat neemt een stukje schoonheid en spanning van het verhaal weg.
Er komen heftige discussies aan de orde over goed en kwaad. Wraak komt ook om het hoekje kijken. Toch lijkt het of er weer liefde in lucht hangt.
Hoe zal het gaan met de twee ex-geliefden. Lees het in dit speciale boek.
Want wat is dat toch met die toespelingen op Jayne Mansfield en de film The girl can’t help it?

Nachtengeltjes en Driehoekjes is een bijzonder boek.  Dorian zet de lezer aan het denken, hij kan toveren met woorden. Helaas zat er in mijn hoge hoed niet zo veel schoonheid. The girl  can’t help it. Liefhebbers van muziek, kunst, geloof en het leven omarmen, moeten dit zeker lezen.

 Meer over de auteur

Dorian D’Oliveira studeerde geschiedenis en wijsbegeerte in Leiden en Amsterdam. Vervolgens voltooide hij in hoog temp de opleiding Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit Nederland. Momenteel schrijft hij een proefschrift over feitenvorming in de wetenschap. Voordien was hij werkzaam bij een filmbedrijf, tevens verdiende hij enige tijd zijn beleg als dagbladjournalist. Meer wetenswaardigheden over deze intrigerende persoonlijkheid staat op de site van Dorian.

Informatie

Titel                  Nachtengeltjes en Driehoekjes
Auteur           Dorian n D’Oliveira
ISBN              9789463383943
Uitgeverij    Aspect

Bestel online knop

 

Nachtengeltjes en driehoekjes
Nachtengeltjes en driehoekjes
Score 4.2 van 5 sterren.
€16,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Nachtengeltjes en Driehoekjes, Dorian D’Oliveira”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.