Nepnieuws, Han van der Horst

NepnieuwsEen wereld vol desinformatie.

Wil de mensheid bedrogen worden?

De titel trok mijn aandacht omdat ik zelf  soms ook ‘trap’ in ‘nieuwtjes’, die niet waar blijken te zijn. Vooral op Facebook komt het regelmatig voor. Mensen delen die berichten en zo gaat het ‘nieuws’, maar door. Er wordt van alles op internet geplaatst, zonder dat het is gecontroleerd op kwaliteit en waarheid.  De kranten kunnen er ook wat van. Er bestaat niet voor niets het spreekwoord, ‘De krant brengt de leugens in het land’. Zelfs een president brengt regelmatig fakenews.
Veel mensen weten nu niet meer wie ze kunnen vertrouwen.
Het lijkt of het van deze tijd is, dat nepnieuws,  maar Han van der Horst laat meeslepend zien hoe nepnieuws al zo oud is als de mensheid.
Iedere dag komt er een grote hoeveelheid aan informatie binnen. We worden wel gewaarschuwd voor nepnieuws. Maar als zelf de  traditionele media ons om de tuin kan leiden.

Zijn wij trouwen zelf ook ‘schuldig’ aan het delen van nepnieuws?
Een boeiend thema. In dit boek probeert Han van der Horst meer duidelijkheid te geven. Hij legt uit dat menig groot held uit de wereldgeschiedenis een knap fabrikant van nepinformatie was.

Het is een onderwerp dat niet zomaar een twee drie is uit te leggen. Han  Van der Horst legt hun methodes en technieken bloot. Hij onthult hun streken en doet dat op zijn onnavolgbare wijze met veelzeggende details als ankerpunten in een glashelder en meeslepend betoog.

Ik vind Nepnieuws een boeiend boek. Iedere dag hebben we er mee te maken.
Ik heb het boek niet in een keer uit gelezen. Het is te veel informatie. Ik ga er nog wel verder in lezen. Het is en aanrader voor iedereen die meer wil weten over het nieuws wat bij hem binnen komt.

Meer over de auteur Han van der Horst

Han van der Horst (1949) is historicus en columnist. Hij studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij maakte naam met tal van boeken over de Nederlandse geschiedenis.

Informatie

Titel                   Nepnieuws
Auteur             Han van der Horst
ISBN                 9789463190831
Uitgeveri        Scriptum

Bestel online knop

 

Nepnieuws
Nepnieuws
Een wereld van desinformatie
Score 3.5 van 5 sterren.
€18,99
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.