Niets om het lijf, Kaat de Kock

Niets om het lijfMarie is vijftien jaar en heeft een fijn leventje. Ze heeft lieve ouders. Marie is niet altijd lief voor haar moeder. Haar moeder probeert alles om het Marie naar haar zin te maken. Maar Marie is dwars tegen haar moeder. Moeder, praat met haar man en die zegt dat ze Marie tijd en ruimte moet geven. Maar het blijft voor allebei een groot probleem. Ze doen wel hun best, om aardig te doen tegen elkaar, maar het lukt niet echt. Marie vindt het wel erg dat ze haar moeder verdriet doet, maar toch gebeurt het iedere keer weer.

De jonge dame heeft leuke vriendinnen en krijgt een vriendje, Adam. Marie is erg verliefd, maar Adam niet het allemaal niet zo serieus. Marie denk dat ze te dik is. Ze doet er alles aan om af te vallen. Ze wordt te mager. Naar haar moeder luistert ze niet. Ze ziet een dikke buik en vetrollen. Haar beste vriendin zegt haar ook flink de waarheid, maar ze blijft op dieet. Marie gaat zich zelf ook verwonden.

Dan heeft ze een afspraakje met een andere jongen.
Hij had haar al gewaarschuwd voor Adam, de player. Maar Marie was zo verliefd. Ook met deze jongeman wordt het niet echt een leuke afspraak. Zie je wel, ze is te dik.  Weer gaat ze verder met afvallen. Totdat het echt niet meer kan.
Komt het weer goed met Marie en gaat de liefde haar weer toelachen?

Lees het in dit leuke boek.

Lees ook Selfie

Ik vind Niets om het lijf erg leuk. Kaat kan erg vlot schrijven. Jongeren kunnen er wat van leren. En volwassen mensen kunnen zien wat er in het hoofd van een jong meisje omgaat.

Kaat De Kock

Kaat De Kock (1975, Bornem, België) studeerde Germaanse taal- en letterkunde en werkt als freelance redacteur en vertaler. Ze woont met man en dochter in Antwerpen.
In haar vrije tijd leest ze veel, gaat ze graag uit eten met vriendinnen, onderneemt ze regelmatig citytrips, struint ze over rommelmarkten om zo goedkoop mogelijk jurkjes te scoren en studeert ze Deens.
Je kunt haar volgen op Twitter en Instagram (@kaatdekock).

Informatie

Titel              Niets om het lijf
Auteur        Kaat de Kock
ISBN           9789044832419
Uitgeverij  Clavis

Bestel online knop

 

Niets om het lijf
Niets om het lijf
Score 4.6 van 5 sterren.
€15,95
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Niets om het lijf, Kaat de Kock”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.