Nominaties voor NS Publieksprijs 2015

NS publieksprijsIn de wereld draait door zijn de 6 genomineerden bekend gemaakt voor de NS publieksprijs. Van woensdag 22 oktober tot en met woensdag 19 november kun je weer stemmen op je favoriete boek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. Het Nederlandse publiek kan via www.nspublieksprijs.nl of in de eigen boekhandel of bibliotheek stemmen op één van deze zes genomineerden of op een oorspronkelijk Nederlandstalig boek naar keuze.

De NS Publieksprijs is dé prijs voor boeken van het publiek van Nederland. Vorig jaar brachten ruim 88.400 mensen hun stem uit. De prijs bestaat, naast de eretitel Boek van het Jaar 2015, uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een jaar lang gratis reizen met de NS-Business Card. Michel van Egmondmet Kieft ontving de NS Publieksprijs in 2014 .

De zes genomineerden boeken zijn:

  • Gouden jaren – Annegreet van Bergen
  • Ik kom terug – Adriaan van Dis
  • Dat kan niet waar zijn – Joris Luyendijk
  • De stamhouder – Alexander Münninghoff
  • Kom hier dat ik u kus, Griet op de Beek
  • Lieve mama – Esther Verhoef

Drie van de genomineerden ontvingen eerder de NS Publieksprijs: Adriaan van Dis voor Indische Duinen (1995), Joris Luyendijk voor Het zijn net mensen (2007) en Esther Verhoef voor Déjà vu (2011). Verhoef is met zeven nominaties tevens de koploper.

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.