Notendop, Ian McEwan

NotendopO, God, ik kon in een notendop besloten zijn en mij koning van een onbegrensde ruimte rekenen, als ik maar geen boze dromen had.

Shakespeare, Hamlet

Hier ben ik dan, ondersteboven in een vrouw. Met mijn armen geduldig over elkaar wacht ik af en vraag me al wachtend af in wie ik me bevind en wat ik verwachten af.

Zo begint dit bijzondere boek.

Trudy en haar minnaar – de broer van haar man- hebben snode plannen, maar ook een ongebruikelijke getuige. DWDD Boek van de Maand oktober 2016.

Ik was benieuwd naar dit boek. Het is een bijzonder verhaal. Een ongeboren kind, hoort alles en wat kan dit kind met die informatie gaan doen? De moeder van het ongeboren kind woont samen met de broer van de vader. De vader hoopt dat het weer goed komt met hun relatie. Maar de moeder en de broer van de vader hebben andere plannetjes met de vader. Ze willen af van de vader. Het kindje voelt zich machteloos want het kan niets doen. Natuurlijk is het kindje het er niet mee eens. Maar wat er allemaal gaat gebeuren? Dat verklap ik niet, dat neemt de schoonheid van het verhaal weg. Je moet dit echt zelf gaan lezen.

Notendop is een dun boek, maar een groot verhaal. Ik vond het prachtig. Een juweeltje, ik vind het een aanrader.

Over de auteur Ian McEwan

Ian McEwan werd geboren in de Engelse garnizoensplaats Aldershot en bracht zijn jeugd door in Singapore en Tripoli. Toen hij elf jaar was stuurden zijn ouders hem naar een kostschool in Engeland. Het vertrek naar Engeland, dat hij in The Child in Time beschrijft, was duidelijk een breekpunt in zijn leven. Na zijn kostschool had hij een aantal baantjes en studeerde aan Sussex University. Daarna volgde McEwan als enige student met succes de studie Creative Writing aan de University of East Anglia. Malcolm Bradbury was een van zijn docenten in Norwich.

Lees hier meer over Ian McEwan

Informatie

Titel               Notendop
Auteur           Ian  McEwan
ISBN              9789463360005
Uitgeverij     De Harmonie

Bestel online knop

 

 

Notendop
Notendop
DWDD Boek van de Maand oktober 2016
Score 4.1 van 5 sterren.
€22,90
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.