Offer voor een verloren zaak, Hugo Luijten

Offer voor een verloren zaakSlagvelden. intriges, verboden liefde

Een waanzinnige realistische oorlogsroman.

Ongeveer tien jaar geleden ontdekte historicus Hugo Luijten in een kist met familiefoto’s een bidprentje van een onbekende Duitse soldaat. De oorlog heeft Hugo altijd geboeid, maar dit was  zeker een reden om een zoektocht te starten. De trein ging rollen  en hij dendert nog door.

In 2014 besloot hij om dezelfde tocht te gaan maken die zijn verre voorvader precies 100 jaar geleden had afgelegd. Het vormde de inspiratie voor een documentaire, een graphic novel en een roman. De foto van de onbekende soldaat bleek te gaan om Heinrich Ohlenforst, een achterneef van zijn overgrootvader die in de eerste weken van de Eerste Wereldoorlog was gesneuveld.

Heinrich Ohlenforst is 33 jaar als hij vlucht voor de problemen uit het dorp waar hij is geboren. Hij neemt dienst in het Duitse leger. Helaas blijven de dorpsperikelen hem achtervolgen tot het front. Hij wil weer met een gevoel van eer terugkeren naar zijn geboortedorp. Heinrich ziet dit als de enige manier om zijn problemen op te lossen. Heinrich wil dat zijn vrouw en kinderen een gelukkig leven kunnen leiden. Intussen bedenkt burgemeester Hilger in het dorp een wreed plan om de eer van zijn eigen familie te redden, waarbij de oorlog een welkome bondgenoot blijkt.

Hugo kan niet alleen mooi schrijven, maat ook prachtig vertellen. Zijn stem neemt je mee en dan wil maar een ding, Offer van een verloren zaak lezen. Luister hier naar zijn bijzondere verhaal.

Ik vind Offer voor  een verloren zaak een bijzonder verhaal.  Hugo heeft een obsessie met de oorlog, dus vandaar zijn zoektocht. Hij schrijft met liefde, humor en het verhaal heeft ritme. Hugo tovert met woorden, het is een parel.

Over de auteur

Hugo Luijten (Antwerpen, 1969) is historicus en schrijver. Offer voor een verloren zaak is zijn romandebuut. De roman handelt over een verre, Duitse voorvader van de auteur die sneuvelde in 1914 en is voor een deel gebaseerd op waargebeurde feiten. In 2014 – op de dag af 100 jaar later – deed Hugo de tocht van zijn voorvader over, hij maakt daar momenteel een documentaire van.

Informatie

Titel                      Offer voor een verloren zaak
Auteur               Hugo Luijten
ISBN                   9789044350708
Uitgeverij      The house of Books

Bestel online knop

 

 

Offer voor een verloren zaak
Offer voor een verloren zaak
Score 4.5 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Offer voor een verloren zaak
Offer voor een verloren zaak
Score 4.5 van 5 sterren.
€14,75
Uiterlijk 29 januari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.