Oma’s hoofd is versleten, Marieke van Ditshuizen

Oma's hoofd is versleten‘Is oma ziek?’ vraagt Fien. Mama zucht. ‘Oma heeft een oud hoofd, lieverd. En als iets oud is, verslijt het.’ Fien denkt even na. ‘Net als mijn beer?’ ‘Zoiets,’ zegt mama, ‘maar een teddybeer kun je repareren met naald en draad en oma’s hoofd niet.’ ‘Kan de dokter oma’s hoofd niet maken?’ vraagt Fien. ‘Nee,’ zegt mama verdrietig. ‘Zelfs de dokter kan dat niet. Oma’s hoofd wordt niet meer beter.

Fien houdt erg veel van haar oma, het zijn dikke vrienden. Oma  past altijd op Fien. Samen bakken ze taartjes en ze verkleden zich. het liefst spelen ze indiaantje, Fien is dan, Kleine Bever en oma Witte Arend. Op een dag kan oma de weg naar huis niet meer vinden. Iedereen maakt zich zorgen en oma moet naar de dokter.
De dokter zegt dat het hoofd van oma oud is. Het hoofd is  niet meer te repareren. Oma wordt steeds zieker en ze gaat steeds meer vergeten. Op een dag is ze koekjes aan het bakken, maar dat is ze vergeten. Oma  gaat naar een verzorgingstehuis. Daar kunnen ze voor haar zorgen. Helaas wordt oma  steeds zieker. Oma  sterft met een zachte indianen-‘ugh’.

Oma’s hoofd is versleten  is een prachtig om een lastig onderwerp op een waarde(n)volle manier aan jonge kinderen uit te leggen! De illustraties maken het nog mooier. Een lach en een traan,  heel leerzaam om samen met een kind te bekijken, voor te lezen en samen over te praten.

Meer over de auteur Marieke van Ditshuizen

‏Voor elke nieuwe opdracht gaat ze op zoek naar het materiaal en de techniek die het beste passen bij de onderwerpen en de sfeer van het boek. Zo werkt ze onder anderen met gepigmenteerde inkt, potlood, stempels en collage. En dit gebruikt Marieke door te poetsen, vegen, smeren, kwasten, stempelen, knippen en plakken. Deze continue zoektocht naar het goede materiaal en werkwijze houdt haar vak spannend en hierdoor blijft ze zichzelf ontwikkelen.

Voor kinderen vanaf vier jaar.

Informatie

Titel                Oma’s hoofd is versleten
Auteur            Marieke van Ditshuizen
ISBN              9789021676333
Uitgeverij     Ploegsma

Bestel online knop

 

 

Oma's hoofd is versleten
Oma's hoofd is versleten
Score 3.7 van 5 sterren.
€13,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.