Onmenselijke mensen, Rob van Doorn

Onmenselijke mensenOp een regenachtige middag wordt de zestienjarige Jolanda ontvoerd. Ze is de dochter van wethouder Frits Halen en zijn vrouw Saskia. Het onderzoek begint, maar al snel blijkt dat de daders weinig respect hebben voor menselijk leven. De leider van de kidnapper is geen lieverdje. Hij was actief bij de massamoord in Srebrenica en is nu wapenhandelaar.

Frits stoort zich enorm omdat alles niet al te vlotjes verloopt. Hij gaat zelf op onderzoek uit. Frits gaat samen met Marjan Liter naar Servië. Zij  is verpleegkundig sergeant bij de Luchtmobiele Brigade. Ze raken verstrikt in een wereld vol geweld. Geld wint het van de medemenselijkheid. De zoektocht gaat verder in Amman, dit is de hoofdstad van Jordanië. Hier houden wapenproducenten en -handelaren, regeringsvertegenwoordigers, investeerders en vrijheidsstrijders elkaar in een moordende omhelzing houden. De grote vraag is of Nederland een rol speelt in deze omhelzing?

Een interview met Rob van Doorn

Het stormt in mijn hoofd en in mijn hart. Ik vond het lastig om fictie en werkelijkheid van elkaar geschieden te houden. Alles is erg confronterend. Rob heeft geprobeerd om de harde werkelijkheid van hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en politiek in zijn boek  te vangen. Rob hoopt dat dit is gelukt. Rob hoeft niet te twijfelen, hij heeft me diep geraakt.

Rob van Doorn (1954) woonde tot zijn 35e in Haarlem. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was hij raadslid in de Spaarnestad, daarna vakbondsbestuurder en in de periode van april 2010 tot juli 2013 was hij wethouder “van buiten” in “de mooiste stad van Nederland”. Tussendoor heeft hij verschillende bedrijven opgericht waar hij de bezielende directeur van was. Als consultant adviseert hij over fusies en reorganisaties. Rob woont vanaf 1996 in Amersfoort, op de rand van het dorp Hoogland. Na het succes van “Haarlem Centraal” is “Onmenselijke Mensen” zijn tweede thriller

Informatie

Titel                    Onmenselijke mensen
Auteur               Rob van Doorn
ISBN                   9789086602711
Uitgeverij         Ellessy

Bestel online knop

 

 

Onmenselijke mensen
Onmenselijke mensen
Score 4.8 van 5 sterren.
€18,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.