Onmogelijke liefdes, Astrid Joosten

Astrid Joosten
Astrid Joosten

Openhartige verhalen van minnaressen, getrouwde mannen bedrogen echtgenotes

In 2002 verscheen het boek Verboden liefdes, waarin Astrid Joosten minnaressen van getrouwde mannen interviewde. Openhartig vertelden de vrouwen, soms voor het eerst, over dit geheime deel van hun leven.
In 2010, acht jaar later, sprak Joosten ze allemaal opnieuw in Onmogelijke Liefdes. Is hun leven veranderd of zijn ze wederom gevallen voor de charmes van een bezette man?In dit boek gaat het ook over getrouwde mannen die ook een vriendin hebben. Ze kunnen niet kiezen of ze bij hun partner blijven of voor hun vriendin kiezen. Dit kan jaren zo doorgaan met alle pijn en verdriet die daarbij hoort. De bedrogen vrouwen doen ook hun zegje. En er komt ook een man aan het woord die jarenlang op een getrouwde vrouw wacht.

De grote vraag is, weet de bedrogen partner in kwestie het echt niet, of sluit ze de ogen om haar man niet kwijt te raken.
De relaties zijn eigenlijk gebaseerd op leugens, pijn, verdriet, en gekwetste gevoelens. Natuurlijk is er de liefde voor beide vrouwen. Mijn gedachten gingen bij dit boek naar Ik hou van twee mannen van Ageeth Veenemans. Het gaat over polyamorie, ’Meervoudige Liefde’ of ’Veel Liefde’ Het staat voor een levenswijze waarbij erkend wordt dat het mogelijk is om van meer dan een persoon tegelijk te houden.

Als je voor deze vorm van liefde kiest wil dat niet zeggen dat dit makkelijk is. Ook dan is er pijn en verdriet. Maar het is open en eerlijk. Geen gestolen uurtjes in een hotelletje, of bij de andere vrouw, maar eerlijke afspraken met alle partners. Dan kan er worden gepraat als er dingen niet goed gaan. Toch wordt deze vorm van liefhebben met argusogen bekeken. Want dat doe je toch niet twee mannen en/of vrouwen liefhebben?

Het grote verschil is dat de liefdes uit het boek Onmogelijke liefdes van Astrid Joosten misschien ook uit het hart komen, maar de betrokkenne kunnen er tegenover hun partner niet eerlijk over zijn. Bij Polyamorie kun je wel eerlijk zijn.
Astrid Joosten is televisiemaker en journalist. Eerder schreef zij de boeken Verboden liefdes, en samen met Thérèse Boer Gek op wijn.

Informatie

Titel Onmogelijke liefdes
Auteur Astrid Joosten
ISBN 9789044614992
Uitgeverij Prometheus

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.