Ontpillen, David van Bodegom

OntpillenIn Ontpillen  helpt arts en verouderingswetenschapper David van Bodegom ons om gezonder te leven en minder pillen te gebruiken. We worden steeds ouder en sommige mensen krijgen dan meer gebreken. Natuurlijk kunnen we aan sommige dingen zelf ook iets doen. We kunnen proberen om gezonder te leven en dat scheelt dan weer een pilletje.
David neemt de lezer mee in de wereld van medicijnen en gezonder leven.
Hij doet dit op een vlotte manier. Hij leert ons dingen over ons lichaam. Er staan veel tips in het boek. Omdat het niet te medisch wordt omschreven, is het allemaal lekker duidelijk.
Het is niet echt alleen een medisch betoog.

Zo zijn er pillen om de bloeddruk en het cholesterol te verlagen en weer andere om de bloedsuikers in het gareel te krijgen. Het zijn medicijnen die de symptomen onderdrukken, maar het onderliggende probleem niet aanpakken.
David laat de lezer zien hoe iemand kan Ontpillen.
Hoe houd je zelf je botten sterk, je maagzuur in bedwang en je darmen gezond? Slaap je beter als je meer sport? Kun je je hersenen trainen? Ontpillen helpt je je lijf beter te begrijpen en laat zien hoe je door aanpassing van je leefstijl minder pillen kunt slikken en langer gezond blijven.

Ik vind Ontpillen een goed boek. Geen medisch betoog, maar een duidelijk boek over wat we zelf kunnen doen met onze gezondheid. Tijdens het schrijven nam ik af en toe een dropje. Niet goed voor mijn bloeddruk, maar wel voor mijn humeur. Wil je ook een pilletje minder, lees dan zeker Ontpillen.

Meer over de auteur

David van Bodegom (1978) is arts, historicus en schrijver. Hij is als verouderings-wetenschapper verbonden aan de Leyden Academy, een kennisinstituut op het gebied van vitaliteit en veroudering.

In Ghana ontdekte hij dat mensen in een oorspronkelijke omgeving vitaler oud worden en hoe de omgeving hierbij een belangrijke rol speelt. Zijn ervaringen in Afrika verwerkte hij in zijn roman Nood breekt wet.

In 2015 verscheen de bestseller Oud worden in de praktijk, waarin hij samen met de hoogleraar Rudi Westendorp uiteenzet hoe onze moderne omgeving ons ongezond oud maakt en wat je eraan kunt doen.

In 2018 verscheen zijn boek Ontpillen, waarin hij laat zien hoe veel ouderdomsklachten waar mensen nu pillen voor slikken beter kunnen worden opgelost met kleine aanpassingen in je dagelijkse routine. Zo kun je veel gezonder oud worden, met minder pillen.

Informatie

Titel              Ontpillen
Auteur        David van Bodegom
ISBN           9789045036243
Uitgeverij  Atlas/Contact

Bestel online knop

 

Ontpillen
Ontpillen
Gezonder leven, minder pillen
Score 4.6 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Ontpillen
Ontpillen
Gezonder leven, minder pillen
Score 4.6 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.