Onze huid, Jan D.Bos

Onze huidAls je in de spiegel kijkt zie jij je huid. Onder de douche, de huid van je handen, of hals, gezicht.
Andere mensen zien ook delen van je huid. Als die huid er mooi uitziet is er niks aan de hand. Eigenlijk vind iedereen het gewoon, de huid is er gewoon.
Maar je huid kan er ook anders uitzien vanwege brandwonden of psoriasis of een andere vervelende ziekte. Dan bekijkt men je met andere ogen. Soms vinden mensen het zelfs eng of vies.

Het boek Onze huid bestaat uit drie delen. In onze huid gaat hoogleraar Jan D. Bos in op alle facetten die met de huid te maken hebben.

In het eerste deel behandelt hij onze ‘normale’ huid. Hierin vooral aandacht voor de anatomie van de huid maar ook haren en nagels komen aan de orde. Van rood tot blond haar maar ook het kaal worden wordt behandeld.

Dan volgt er een deel over ‘huidfalen’. Hierin beschrijft Jan Bos een groot aantal huidziekten maar ook geslachtsziekten en wonden.

Het derde deel gaat over ‘huid en cultuur’. Dit deel begint met de moeizame ontwikkeling van een geneesmiddel. In dit deel behandelt de schrijver ook de teledermatologie. Ook het Elektronisch Patiënten Dossier komt aan de orde voor mij persoonlijk gaat de schrijver zich nu iets teveel op zijpaden begeven.

Op het einde van het uitgebreide boek is er een deel waarin zogenaamde bijkomstigheden aan de orde komen, waaronder een verzameling spreekwoorden en gezegden waar de huid, nagels of haren in voorkomen en een lijst met webadressen van huidpatiëntenverenigingen.

Ik vind het goed dat Onze huid is geschreven, het is zeer uitgebreid. Ik denk dat er veel mensen zijn met een huidprobleem. Ik denk dat dit ook vaak wordt onderschat.

Informatie

Titel Onze huid
Auteur Jan D.Bos
ISBN 9789089545893
Uitgeverij Elikser

Bestel online knop

 

 

Onze huid
Onze huid
zo zichtbaar maar ongezien
€49,95
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.