Oud worden in de praktijk, Rudi Westendorp en David van Bodegom

Westendorp en van Bodegom. Foto door Fjodor Buis
Westendorp en van Bodegom. Foto door Fjodor Buis

Laat de omgeving het werk doen

Iedereen wil graag oud worden. Maar dan moet je er zelf ook aan werken. Maar hoe kan je nú zorgen voor een langer gezond leven? Volgens de auteurs, van Oud worden in de praktijk is er een simpele oplossing. Rudi Westendorp en David van Bodegom zien hoe we langer van een gezond leven kunnen genieten: door kleine aanpassingen in de dagelijkse omgeving. Veel gezondheidsklachten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en versleten heupen, lijken onvermijdelijk maar ze komen voort uit onze leefstijl.

Die leefstijl wordt gedicteerd door de  omgeving. Door de mismatch tussen onze ‘oude’ genen – onze evolutionaire erfenis – en de moderne omgeving kunnen we geen weerstand bieden aan de voortdurende verleidingen om ons heen. Daarom helpt gebieden en verbieden niet. De omgeving kan een handje helpen om klachten te voorkomen. We moeten de omgeving het werk laten doen. Door kleine aanpassingen thuis, onderweg, op werk, school en in de wijk maken we makkelijker of zelfs onbewust gezondere keuzes. In Oud worden in de praktijk staan handige tips die je kunnen helpen om goed met je gezondheid om te gaan. Bij het boek zit een poster met tips die je kunt doen om aan je gezondheid te werken. Voor mensen die het zelf niet goed onder controle hebben, kan dit boek een steuntje in de rug zijn.

Over Rudi Westendorp

Rudi Westendorp (1959) is een internationaal gerespecteerd arts en onderzoeker, en voortrekker in het maatschappelijk debat over ouderen. In 2014 verscheen zijn bestseller Oud worden zonder het te zijn. Over vitaliteit en veroudering.
Sinds januari 2015 woont en werkt hij in Kopenhagen als Professor of Medicine at Old Age.

Over David van Bodegom

David van Bodegom (1978) is verouderingswetenschapper bij het kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing. Hij is opgeleid als arts en overtuigd dat niet de spreekkamer maar de publieke omgeving de sleutel is tot gezonde veroudering.

 Informatie

Titel                  Oud worden in de praktijk
Auteurs          Rudi Westendorp en David van Bodegom
ISBN                9789045029597
Uitgeverij     Atlas/Contact

Bestel online knop

 

 

Oud worden in de praktijk
Oud worden in de praktijk
laat de omgeving het werk doen
Score 4.3 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Oud worden in de praktijk
Oud worden in de praktijk
laat de omgeving het werk doen
Score 4.3 van 5 sterren.
€15,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Oud worden in de praktijk, Rudi Westendorp en David van Bodegom”

  1. Ik ben wel benieuwd naar het proces van ouder worden. Zelf ben ik nu 55 en goed gezond. Echter merk ik dat wel steeds meer hulpmiddelen moet aanschaffen in bijv de keuken;) Ik denk dat het ook belangrijk is dat je positief tegen het ouder worden staat (dan doet het minder zeer)

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.