Overal Vogelzang, Evie Wyld

Overal vogelzang Jake woont  op een Brits eiland. De wind waait daar altijd. Ze heeft alleen haar schapen en haar hond Dog. Jake is verder helemaal alleen. Iemand vermoordt haar schapen. Ze worden zonder genade afgeslacht. Maar wie doet zoiets? Is het een vos die haar honger niet langer kan bedwingen? Wil de vos haar magere kroost van voedsel moet voorzien? Jake denkt dat er meer aan de hand is. Helaas neemt de politie haar niet serieus.

Ze vermoedt dat een mens de gruwelijke verminkingen op zijn of haar geweten heeft. Er zijn jongeren die haar naroepen, als ze in haar oude truck voorbij komt. Hebben de jongeren dit op hun geweten? Of ligt haar verleden op de loer? Ze weet het niet. Ze weet wel dat ze nergens meer veilig is. Ze heeft  af en toe contact met Don. Af en toe helpt hij haar een handje. Don geeft haar het advies om meer contact met andere bewoners op het eiland te zoeken. Hij vindt het niet prettig dat ze zo eenzaam is. Hij moedigt haar aan om eens naar de plaatselijke pub te gaan. Maar Jake gaat haar eigen weg. Ze wil niet naar de pub. Ze kan het wel alleen?? Of blijft het verleden haar toch achtervolgen. Kun je een verleden achterlaten, of blijven de littekens altijd achter, hoe dapper je ook bent?

Twee verhaallijnen lopen door elkaar. Heden en verleden hebben elkaar nodig in dit prachtige, ontroerende verhaal. Ik ga daar niet te veel over verklappen. Dat neemt de spanning van het verhaal weg. Het is zeker een aanrader.

Over de auteur Evie Wyld

Evie Wyld (1980) is sinds haar debuut overladen met lof, prijzen en nominaties. In 2013 stond ze op de lijst van Granta’s Best of Young British Novelists, nadat ze door de BBC ook als een van de twaalf beste nieuwe Britse schrijvers werd genoemd. Met Overal vogelzang won Wyld de Encore Award voor het beste tweede boek en de European Union Prize for Literature en ze werd genomineerd voor de Baileys Women’s Prize for Fiction. Evie Wyld woont in Peckham, waar ze een boekhandel runt.

Informatie

Titel                Overal Vogelzang
Auteur            Evie Wyld
ISBN               9789044535471
Uitgeverij       De Geus

Bestel online knop

 

 

Overal vogelzang
Overal vogelzang
Score 5.0 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Overal vogelzang
Overal vogelzang
Score 5.0 van 5 sterren.
€19,95
Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.