Paddington in het ziekenhuis, Michael Bond en Karen Jankel

Paddington in het ziekenhuisBeertje Paddington valt in de tuin en weet even niet meer wie en waar hij is. De familie Brown weet niet wat er met Paddington aan de hand is en mevrouw Bird belt snel naar de hulplijn. Beertje Paddington weet niet wat hem overkomt. Hij gaat met de ambulance naar het ziekenhuis.

Als ze daar vragen stellen maakt hij een piepend geluid. Dat klinkt niet goed en er worden verschillende onderzoeken gedaan. Er worden röntgenfoto’s gemaakt en Paddington zet zijn beste gezicht op. De dokter laat hem later de foto’s zien en het beertje schrikt. Waar is zijn vacht gebleven. Maar de dokter legt uit, dat dit speciale foto’s zijn voor het lichaam. Helaas moet Paddington worden geopereerd, maar gelukkig komt alles goed en mag hij weer naar huis.

Stichting Kind en Ziekenhuis
Stichting Kind en Ziekenhuis is de patiënten- en consumentenorganisatie voor kinderen in de zorg. De stichting bevordert al bijna 40 jaar kindgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en ouders in het ziekenhuis, thuis of elders. Dit is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn.

Of het nu gaat om pasgeborenen, peuters, schoolkinderen of tieners; of ze nu een gebroken arm of een chronische aandoening hebben; of ze nu in het ziekenhuis, thuis of elders worden behandeld; Kind & Ziekenhuis behartigt de belangen van al deze kinderen en hun (aanstaande) ouders en geeft informatie en advies. De Kinderstem en daarmee de rechten van het kind vertegenwoordigen wij vanuit onze handvesten Kind & Ziekenhuis en Kind & Zorg: www.kindenziekenhuis.nl/handvest.

www.kindenziekenhuis.nl / www.kindenzorg.nl / www.jadokterneedokter.nl
facebook.com/kindenziekenhuis@stkenz

 

Paddington in het ziekenhuis is een erg goed boek. Samen met je ouders kun je in dit boek kijken als je naar het ziekenhuis moet.
De illustraties zijn prachtig en maken alles duidelijker.

Informatie

Titel                       Paddington in het ziekenhuis
Auteurs              Michael Bond  en Karen Jankel
Illustraties       R.W. Alley
ISBN                    9789402600995
Uitgeverij        Aerial

Bestel online knop

Paddington in het ziekenhuis
Paddington in het ziekenhuis
Score 5.0 van 5 sterren.
€5,-
Uiterlijk 7 april in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.