Paddington, Michael Bond

PaddingtonHet filmverhaal, vol beelden uit de gloednieuwe film,

Dit officiële filmboek vertelt het leuke en spannende verhaal aan de hand van vele foto’s uit de film. Een must voor alle Paddington-fans! Het verhaal gaat over een beer. Hij is afkomstig uit Peru en opgevoed door zijn tante Lucy. Hij verhuist naar Londen. Maar het beertje verdwaalt op Paddington Station met om zijn nek een bordje met de tekst: zorg alstublieft voor deze beer. Dank u. De familie Brown het beertje vindt op het station en adopteert Paddington.

Ze noemen het beertje Paddington, omdat ze hem hebben gevonden op het station Paddington. De beer draagt een blauwe houtje touwtje jas, en een oude hoed. Hij heeft een bruin leren koffer draagt met al zijn bezittingen. Hij moet leren leven in de grote stad. Maar dan gaat hij op zoek naar de ontdekkingsreiziger die zijn tante inspireerde om op wereldreis te gaan.

Harry Potter-producent David Heyman heeft van Paddington een bioscoopavontuur gemaakt. De film is een combinatie van live action en computeranimatie. Paul King was de regisseur. Iedereen kent dit verhaal en de producers van Harry Potter hebben er een geweldige familiefilm van gemaakt. De film is gebaseerd op de gelijknamige Engelse kinderboekenreeks, waarvan het eerste deel, geschreven door Michael Bond, in 1958 verscheen. De reeks is vertaald in dertig talen en er zijn wereldwijd meer dan dertig miljoen exemplaren van verkocht. Alhoewel er twee televisieseries over de Britse beer zijn gemaakt, is dit pas de eerste bioscoopfilm.

De verhalen over Paddington zijn in meer dan dertig talen vertaald en er zijn ruim dertig miljoen boeken van verkocht. De avonturen van de beer zijn ook verfilmd en verkrijgbaar op video/dvd. Bond schreef nog meer boeken, voor kinderen en voor volwassenen, bijvoorbeeld de reeks detectives over Monsieur Pamplemousse en zijn trouwe hond Pommes Frites.

Ik vind Paddington erg mooi.  Vrolijk, spannend een aanrader voor jong en oud.

  Informatie

  Titel             Paddington
Auteur           Michael Bond
ISBN               9789402600575
Uitgeverij     Aerial  

Bestel online knop

 

 

Paddington
Paddington
het filmverhaal
Score 4.0 van 5 sterren.
€12,25
Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.