Het paviljoen van de vergeten concubines, Pim Wiersinga

Het paviljoen ven de vergeten concubinesMet Het paviljoen van de vergeten concubines voegt Pim Wiersinga een nieuwe Chinaroman toe aan de Nederlandse literatuur. In deze historische roman, geschreven in de briefvorm, speelt de grote 18de-eeuwse romanklassieker ‘De droom van de rode kamer’ van Cao Xueqin een belangrijke rol.

China aan het eind van de 18e eeuw. De Britse gezant Macartney weigert in 1792 om voor de keizer neer te knielen en krijgt vervolgens nul op het rekest om handel te drijven. De tolk Vrouwe Cao wordt hiervoor gestraft. Zij was de minnares van – de overleden auteur Cao Xueqin (1715-1763).
Cao is niet dom, ze vraagt in haar brieven om haar vrijheid. Ze vertelt hoe het meesterwerk van Xequin Droom van de Rode Kamer tot stand kwam en welke rol zij in dat boek speelt. Het boek is erg populair, het zorgt zelfs voor onrust in China. Het regime is erg corrupt en perst arme boeren uit. De angst was dus terecht. Cao dient een verzoek in om te worden vrijgelaten. Ze geeft aan dat ze graag de tolk wil zijn voor de nieuwe gazant Isaac Titsing.
Iscaac Titsingh werd benoemd tot Nederlandse Ambassadeur aan het hof van de keizer van China. Hij wil  Cao weer graag ontmoeten. Hij is zelfs bereid om met haar te trouwen. Aangezien het niet past, dat een vrouw voor een man werkt. Maar Cao wijst dit verzoek af.  Maar Cao, zit niet stil. Ze heeft een leidende rol in het paviljoen. De andere concubines hebben ontzag voor haar. Ze krijgt steeds meer invloed. Maar haar ‘misdaad’ is dat zij als vrouw een roman schrijft in de geest van Cao Xueqin.

Ik vind historische romans altijd erg lastig om te lezen en te bespreken. Mijn hoofd tolt van de informatie. Pim kan beeldend schrijven en hij neemt je mee in het verhaal. Bovendien had hij mij al overtuigd, want hij kan ook erg leuk vertellen en dan wil je wel gaan lezen.  Pim kan toveren met woorden. Lees dit boeiende verhaal.

 Over de auteur Pim Wiersinga

Pim Wiersinga (1954), wiens epische Oudheidroman Gracchanten (1995) op één lijn is gesteld met het werk van Couperus en Vestdijk, debuteerde in 1992 met Honingvogels, dat genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs.

Informatie

Titel                 Het paviljoen van de vergeten concubines
Auteur              Pim Wiersinga
ISBN                9789062658541
Uitgeverij        In de Knipscheer

Bestel online knop

 

 

Het paviljoen van de vergeten concubines
Het paviljoen van de vergeten concubines
roman
€17,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Het paviljoen van de vergeten concubines, Pim Wiersinga”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.