Per ongeluk, Nathalie Slosse en Rocio Del Moral

Per ongelukDe vrolijke stemming bij de vijver slaat helemaal om wanneer Snuiter per ongeluk een van de eieren van Mama eend laat  vallen. Dit heeft grote gevolgen. Snuiter is verdrietig. Hij wil zijn excuus aanbieden maar Mama eend is boos. Hij kruipt weg onder een stapel bladeren. Hij wil voor altijd daar blijven liggen.

Snuiter kan er ook niets aan doen. Maar dan komt uiteindelijk toch alles goed. Snuiter krijgt de kans om weer vriendjes te worden met de andere eendjes. En zo kwaken ze samen  verder. Per ongeluk is een mooi verhaal, over schuldig zijn. Maar eigenlijk kun je er niets aan doen. Je deed het per ongeluk. Maar je voelt je wel schuldig. In Per ongeluk staan tips hoe jij als veroorzaker hier mee om kunt gaan. Maar ook voor ‘het slachtoffer’ van wat er is gebeurd. In het boek staan handige weetjes.

Luister naar een fragment uit Per Ongeluk

Ik vind Per ongeluk een erg mooi boek. Soms doe je iets en dat gaat per ongeluk. Maar het heeft wel gevolgen. In dit boek wordt op een leuke manier uitgelegd, hoe je daar mee om kunt gaan. De illustraties zijn prachtig en maken het nog leuker.

Meer over Nathalie Slosse

Nathalie Slosse (1976) studeerde klassieke filologie. Na een job als lerares Latijn en Grieks, heeft ze gewerkt voor verschillende non-profit organisaties. In 2007 kreeg ze de diagnose van borstkanker en sindsdien gebruikt ze haar creativiteit en wilskracht om door middel van prentenboeken moeilijke thema’s bespreekbaar te maken met jonge kinderen. Ze staat ook aan het roer van de tweetalige vzw Talismanneke.

Meer over Rocio Del Moral

Rocio Del Moral (1974) is kinderboekenillustrator in België en Spanje. Haar dorpje was zo klein dat de boeken met een bibliobus kwamen. Al die geleende verhalen en beelden gaven aan haar zin om haar eigen boeken te maken. Ze verzorgt onder andere illustraties voor de Snuiterboeken van Nathalie Slosse en de ‘Dokus Pokus’-reeks van Jonas Boets. Ze werd reeds beloond met verschillende striptekenprijzen.

Informatie

Titel                      Per ongeluk
Auteur              Nathalie Slosse
Illustraties       Rocio Del Moral
ISBN                  9789461315526
Uitgeverij       Van Halewijck

Bestel online knop

 

 

Per ongeluk
Per ongeluk
Score 5.0 van 5 sterren.
€14,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.