Pinkpop, de liefde, de muziek, de herinnering

De liefde, de muziek, de herinnering

Bij Pinkpop denk je niet gelijk aan het theater, maar aan het popfestival wat nu al meer dan 48 maal plaats vind, voor het eerst in 1970. Wij hebben niet zoals Wiel (Huub Stapel), de hoofdrolspeler in Pinkpop, iedere editie bezocht. Wel hebben wij de doorbraak meegemaakt van The Police op Pinkpop. De  theatervoorstelling Pinkpop vertelt het verhaal van Lies en Wiel. Een unieke samenwerking met Toneelgroep Maastricht en Rowwen Héze.

Het verhaal

In de theatervoorstelling gaat het om Lies en Wiel. Hij vraagde haar ooit mee naar Pinkpop maar zijn vriend pikte Lies in. Echter Wiel verliest zijn geheugen. Door middel van flashbacks begint dit liefdesverhaal, niet alleen de liefde voor Pinkpop maar ook voor elkaar. Lies vertelt verhalen zo probeert ze de herinneringen van Wiel levend te houden. Hoe ze eerst voor de vriend van Wiel koos. Pas na zes jaar komen ze elkaar weer tegen op Pinkpop. Lies gaat met Wiel mee naar huis. Ook de wisselende weersomstandigheden worden in het theater niet geschuwd. Een tijdlang regent het op het podium, en dat kun je ook voelen. Hartverscheurend is het om te zien hoe op het eind Wiel en Lies gescheiden worden. Wiel wordt ergens anders ondergebracht door zijn Alzheimer.
Op de achtergrond worden beelden uit het verleden van Limburg getoond, de kompels, DSM, beelden die passen bij de voorstelling

De muziek van Rowwen Héze is prachtig en zeer goed geschreven voor deze voorstelling. Vooral het lied `Het mooiste liedje ooit` raakte ons beiden. Een paar tekstregels:

wette nog van toen
hoe di vlinder vloog
doar in de vallei
langzaam rond bewoog
hiel dicht bij ow bleef
met zien vleugels dun
rundjes um ow schreef

och lieverd, schrouw ni mier
och lieverd, schrouw ni mier
wette nog toen,
din iene kier och lieverd,
schrouw ni mier

Tekst en muziek: Jack Poels/ Rowwen Hèze

De muziek en het toneelspel en ook de uitzonderlijke effecten op het toneel houden je geboeid tot op het eind van dit bijzondere theaterspektakel.

Acteurs Pinkpop:

Wiel – Huub Stapel
Lies – Henriëtte Tol
Jonge Lies – Suzan Seegers
Tjeu – Michel Sluysmans
DokterTohnen – Judith Pol
Vader van Wiel – Jack Poels

De theatervoorstelling is nog te zien tot en met 24 juni 2017
Pinkpop is dit jaar op 3,4 en 5 juni op Megaland Landgraaf

De cd van de voorstelling, de liefde, de muziek, de herinnering is te bestellen via de webshop van Rowwen Héze.

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.