Pistoolvinger, Henk Blanken

PistoolvingerParkinson en de schoonheid van het verval

Hoe gaat het nou, vragen ze
Het gaat, zeg ik dan.
je ziet er goed uit, zeggen ze.
Dat krijg je, zeg ik, van hele dagen in de tuin.
En ik denk: ze zien niet hoe mijn kop schudt en hoe mijn linkerhand beweegt als een politicus na de poll: grillig, onberekenbaar en deerniswekkend.
Sinds gisteren weet ik dat ze mij spaarden.

Op 21 juli 2011 krijgt Henk Blanken de diagnose Parkinson. Hij weet al langer dat er dingen niet kloppen maar dan krijgt hij van de neuroloog de bevestiging. Zijn eerste reactie is ‘Het is wel een goed verhaal’. Henk is veel kwijt geraakt, maar hij heeft er voor zijn gevoel veel voor terug gekregen. Voor iedere deur die is dichtgegaan, ging weer een andere open gegaan. Altijd was hij druk in de weer en had weinig aandacht voor zijn gezin, daar is nu verandering in gekomen. Hij ziet ook de schoonheid van het verval.
Hij struikelt over woorden, hij struikelt over woorden op het toetsenbord, een been trekt omhoog en hij heeft veel pijn in zijn nek. Toch is Henk gelukkig. Hij maakt zich geen zorgen.Henk hoopt dat zijn verhaal voor andere mensen iets kan beteken. Hij weet dat mensen met Parkinson eerder dementie kunnen krijgen of in een rolstoel kunnen komen. Henk wil er niet te veel mee bezig zijn. Hij wil leven in het heden.
Je gaat er niet dood aan, zegt hij, maar het loopt vaak lullig af.

Pistoolvinger heeft mij in mijn hart geraakt. Ik ben er stil van. Ik vind het knap en moedig dat hij zijn verhaal met ons deelt. Lees dit mooie, ontroerende en krachtige verhaal.

Informatie

Titel                       Pistoolvinger
Auteur                  Henk Blanken  
ISBN                      9789045027746
Uitgeverij            Atlas/Contact

Bestel online knop

 

 

Pistoolvinger
Pistoolvinger
parkinson en de schoonheid van het verval
Score 4.0 van 5 sterren.
€19,95
Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Pistoolvinger, Henk Blanken”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.