Pizzamaffia slaat door, Khalid Boudou

Pizzamaffia slaat doorPizzamaffia slaat door is het vervolg op het populaire boek Pizzamaffia van Khalid Boudou. Al meer dan tien jaar wordt het boek op middelbare scholen graag gelezen en nu is er eindelijk een vervolg!
Ik vond Pizzamaffia erg leuk, dus ik keek uit naar Pizzamaffia slaat door.

 
Vijf jaar na de pizzaoorlog uit Pizzamaffia runt Haas zelf de succesvolle pizzeria Melodia. Na de dood van zijn vader leidt hij een rustig leventje. Maar als snel brengt Haas’ nieuwe superstagiair
Hero – trotse vmbo’er en slipperdragende lachgasjunk – weer wat leven in de brouwerij.
 
Er komt zeker meer leven in Melodia. Het draait niet alleen om de pizza’s.
Melodia komt op zijn kop te staan wanneer vluchteling Ziad, een van hun nieuwe vrienden, in paniek opbelt en vertelt dat hij wordt opgejaagd door een woedende menigte die hem uitmaakt voor aanrander. Dat is wat anders dan een pizza.
Na een tijdje staan er een paar beruchte motorboys bij Ziad op de stoep. Zij komen niet hun bestelling ophalen. Er gebeuren heel veel spannende dingen in Pizzamaffia slaat door. Te veel om nu te verklappen.
De pizzacrew vreest voor de ondergang van de zaak wanneer het team Ziad in bescherming neemt. Is Ziad wel zo onschuldig als hij beweert te zijn?
Wil je weten hoe het afloopt met de pizzaboys, lees het in de spannende boek. 
Pizzamaffia slaat door is eigenlijk voor jongeren bedoeld. Maar ik heb er ook erg van genoten. Khalid schrijft met een vlotte pen. Hij schrijft in de taal voor jongeren. Hij heeft veel gevoel voor humor. Een aanrader voor jong en oud.
 
Khalid Boudou (1974) werd in één klap beroemd met zijn debuutroman Het Schnitzelparadijs, waarvoor hij het Gouden Ezelsoor voor bestverkochte debuut ontving. De gelijknamige film en tv-serie werden eveneens een groot succes. Ook zijn tweede roman, De President, werd verfilmd. Zijn young adult-roman Pizzamaffia werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury en is verfilmd. Khalid was columnist voor o.a. AD en BNR Nieuwsradio.
Ook werkte hij als leraar Nederlands en bezoekt hij het hele jaar scholen om lezingen, workshops en optredens te geven. Met zijn humoristische schrijfstijl en optredens weet hij veel jongeren aan te spreken.
 

Informatie

Titel                   Pizza maffia slaat door
Auteur             Khalid Doudou  
ISBN                9789048848447
Uitgeverij      Moon
Bestel online knop
 
 
 
 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.