Popmuziek van dag tot dag, Ton van Draanen en Tom Blomberg

Popmuziek van dag tot dagJaren 70, met een voorwoord van Ad Visser.

Muziek hoort bij het leven. Het kleurt mijn dag. Ton van Draanen en Tom Blomberg zijn erg bekend in de radio en TV wereld. Zij schreven Popmuziek van dag tot dag. In Popmuziek van Ton van Draanen en Tom Blomberg worden feiten en  anekdotes over popmuziek in de jaren 70 besproken. Ze zijn keurig op datum gerangschikt. Ton en Tom hebben hun werk keurig netjes gedaan.

Het boek staat vol met illustraties van hoesjes van singels en popbladen. Sommige mensen zullen dit wel herkennen. De foto’s Popmuziek van dag tot dag, is niet echt een boek om te lezen. Natuurlijk staan er wel leuk ‘muziek weetjes’  in. Het is een  heerlijk boek om in te bladeren en even terug in de tijd te gaan. Ieder dag is er een er gebeurt altijd wel iets, zeker in de wereld van de popmuziek. Daarom moet je in dit boek in  gaan kijken en lezen.

Popmuziek van dag tot dag, is tijdloos. Ik vind het een erg leuk boek. Het is  een muziekjuweeltje.

Over de auteurs Tom Blomberg en Ton van Draanen

De auteurs Tom Blomberg  1949) en Ton van Draanen (1954) zijn oude bekenden in het radio-universum van de popmuziek. Zij werkten onder meer mee aan Hitweek, Tijd voor toen en de legendarische Avondspits van Frits Spits. Beide mannen zijn behept met een drang om feiten en wetenswaardigheden van de nationale en internationale pop te noteren en te ordenen.

Ton van Draanen en Tom Blomberg ontmoetten elkaar ooit in Hilversum waar zij beiden hun medewerking verleenden aan het legendarische NOS-radioprogramma De Avondspits van Frits Spits. Hun samenwerking leidde onder meer tot radioprogramma’s als Tijd voor Toen en Hitweek, de website en de scheurkalender Vandaag in de popmuziek (2008 en 2009). Beiden worden door vakgenoten als Frits Spits, Hans Schiffers en Leo Blokhuis beschouwd als de grootste popkenners van Nederland.

Ad Viseer (1947) kent men als het gezicht van het legendarische tv-programma AVRO’s TopPop dat hij van 1970 tot 1985 presenteert. Hij is ook bekend als radiopresentator (o.a.Superclean Dreammachine) en als muzikant en multimedia-performer. Ad Visser is een van de veelgevraagde radio en tv-persoonlijkheid.

Informatie

Titel            Popmuziek van dag tot dag
Auteurs     Ton van Draanen en Tom Blomberg
ISBN         9789080974074
Uitgeverij  QV

Bestel online knop

 

 

Popmuziek van dag tot dag
Popmuziek van dag tot dag
jaren 70
Score 4.8 van 5 sterren.
€25,50
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.