Rauwe dagen, Rita Spijker

Rauwe DagenOp vrijdagavond 9 december om achttien over elf belt mijn zus. ‘Niet schrikken. Pa is vanavond gevallen. Ma wou hem helpen opstaan…’Met dit telefoontje begint Rauwe dagen.

De moeder van Rita wordt nog diezelfde nacht in het ziekenhuis opgenomen. Samen met haar familie moeten ze taken verdelen om moeder te bezoeken en dingen te regelen. Binnen een paar dagen overlijd de moeder van Rita. Tijd om te rouwen is er niet.
De kinderen komen allemaal uit hetzelfde nest, toch zijn er verschillen. Het lijkt of ze ieder een eigen vader en moeder hadden. Ondanks alles lijkt de familie een geoliede machine te zijn. Alles loopt gesmeerd. Ieder met zijn eigen gedachte, gevoel en binding met het geloof.
Paniek in het hoofd en hart van Rita. Haar gevoelens maken overuren. Wie moet er nu voor Pa gaan zorgen? Rita koestert geen warme gevoelens voor haar vader. Haar vader is nooit een makkelijke man geweest. De dood ligt op de loer, maar klopt niet aan.
Waarom wil men iemand met alle verdriet en pijn toch laten leven? Haar vader geeft keer op keer aan, dat hij dood wil. Hij heeft zijn leven geleefd. Maar hij mag niet dood. Rita wil ook dat hij dood gaat.
Gelukkig wordt hem verdere pijn bespaard, De vader van Rita overlijd een paar weken na zijn vrouw.

Toen ik in Rauwe dagen begon kreeg ik een versnelde hartslag. Ik herkende veel van de emoties.
Rita laat haar kant van het verhaal zien. Boos, verdrietig, rauw,maar heel eerlijk. Met een pleidooi voor euthanasie en dat maakt deze roman compleet.
Rita is in 1957 geboren in Slagharen. Nu woont ze in Middelbert, een lintdorpje aan de rand van de stad Groningen. Rita is getrouwd met theatermaker Rob Heiligers. Samen hebben ze een dochter.

Informatie

Titel Rauwe dagen
Auteur Rita Spijker
ISBN 9789460681509
Uitgeverij Marmer

Bestel online knop

Rauwe dagen
Rauwe dagen
Score 4.7 van 5 sterren.
€7,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Rauwe dagen
Rauwe dagen
Score 4.7 van 5 sterren.
€10,-
Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.