Reset jezelf, Femmy Ten Cate

Reset jezelfMinder stress meer geluk

Sommige mensen stellen hoge eisen aan zichzelf. De maatschappij waarin we leren holt ook maar door. Dus als deze mensen het niet bij kunnen houden in deze maatschappij, ligt stress op de loer. We kijken er niet meer van op, als iemand stress heeft. Maar het maakt mensen wel ongelukkig en het is ook niet goed voor de gezondheid.

Stressreductie is geen luxe, maar bittere noodzaak. Met de tien geboden in dit boek is een gelukkiger leven met minder stress voor iedereen binnen handbereik. Femmy Ten Cate, de auteur van dit bijzondere boek zocht en vond de beste manieren om met stress en negatieve gevoelens om te gaan. Met hulp van therapeuten, re-ïntergratiedeskundigen, mindfulness en de wijsheid van wetenschappers, ontdekte ze hoe je jezelf redelijk eenvoudig kunt resetten. Femmy deelt dit met de lezer en is erg openhartig. In Reset jezelf staan oefeningen en opdrachten. Het is een steun in de rug om de  juiste prioriteiten te stellen. Leg je lat niet te hoog. Femmy wil de lezer leren hoe je stress de baas kan worden. En ze vooral dat je een gelukkig leven kunt leiden.

Het is mijn belangrijkste doel dat je aan het eind van dit boek beter weet wat je wilt met je leven, wat je zou moeten veranderen en wat juist niet, en dat je net als ik meer grip hebt op wat er in zich allemaal in je bovenkamer afspeelt. Daar sturing aan kunnen geven, is wat je het meeste zal helpen om (wat) gelukkiger te worden.

Ik vind Reset jezelf een goed boek voor iedereen die last van stress heeft. De oefeningen in het boek zijn duidelijk. Het boek is mooi van vormgeving.

Over de auteur Femmy ten Cate

Femmy ten Cate is werkzaam in de journalistiek en schreef onder meer over theater en muziek, over economie en management en over reizen en tuinieren. Na een burn out verdiepte ze zich in die problematiek, met name in het herstel ervan, en schrijft daar nu ook over.
Voordat ze journalist werd, volgde ze een theateropleiding aan wat nu de Hoge School voor de Kunsten heet en gebruikte in haar werk op vormingscentra drama als middel om mensen inzicht te geven in levensvragen en aan te zetten tot verandering.
In Reset jezelf combineert ze nieuwe inzichten over stress-management en geluk met haar eigen ervaringen en kennis van gedragsverandering. Reizen, andere culturen en fair trade hebben haar bijzondere belangstelling, maar de grootste bron van geluk, inspiratie en gezondheid is voor haar behalve de liefde, de natuur. Foto’s en illustraties in het boek die de kracht en schoonheid van de natuur tonen, zijn door haar gemaakt.

Informatie

Titel            Reset jezelf
Auteur        Femmy Ten Cate
ISBN           9789402601077
Uitgeverij  Aerial

Bestel online knop

 

 

Niet meer leverbaar

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.