Rick is er niet meer, Marcella Luiken en Esther van der Ham

Rick is er niet meerDe dood hoort bij het leven en brengt de nodige emoties met zich mee. Mensen praten niet graag over de dood. Ze stoppen het weg. Dit maakt het voor kinderen erg lastig. Want ook zij krijgen met de dood te maken. In Rick is er niet meer. gaat het over het omgaan met de dood en gevoelens die daar bij horen.

Donna is een meisje van tien jaar. Ze is de laatste thuis erg opstandig. Haar vriendje en klasgenootje Rick is erg ziek. Hij kan niet meer naar school komen en gaat dood. Donna weet zich geen raad. Het is natuurlijk ook een lastig onderwerp. In dit prachtige boek leggen Marcella en Esther uit hoe Donna en haar klasgenootjes dit ervaren. Ieder kind uit zijn gevoel op zijn eigen manier. De lezer ziet hoe Donna thuis haar emoties uit en hoe ze er op school mee om gaat. De juf doet haar best om de kinderen te helpen met hun grote verdriet. Toch valt het voor een leerkracht ook niet altijd mee, als kinderen vragen gaan stellen. Ook ouders gaan anders met hun gevoel om dan hun kind en dat kan soms botsen. Er bestaan ook geen regeltje hoe je hier mee om moet gaan. Je kunt wel proberen elkaar verdriet te begrijpen en te respecteren.

In Rick is er niet meer wordt één manier uitgediept. Achter in het boek staat informatie over rouwverwerking met duidelijke voorbeelden.

De dood is een triest onderwerp. Marcella en Esther hebben dit mooi en met veel passie omschreven. De illustraties zijn prachtig en maken voor kinderen alles nog duidelijker. Een aanrader voor ouders en kinderen. En voor iedereen die met kinderen werkt.

Marcella Luiken is Kinder- en Jeugd-psychologe.  Esther van der Ham is kinderboeken auteur, illustrator en coach.

Informatie

Titel                 Rick is er niet meer
 Auteurs         Marcella Luiken en Esther van der Ham
Illustraties    Esther van der Ham
ISBN                978491886256
Uitgeverij      Droomvallei

Bestel online knop

 

 

Rick is er niet meer
Rick is er niet meer
omgaan met overlijden en rouw voor 8-12 jarigen
€15,95
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.