Ries en Roos, Rob van Doorn

Ries en RoosIk heb Onmenselijke mensen van Rob van Doorn ook gelezen.  Dat boek heeft me geraakt en het las als een trein. De wens van Rob om een kinderboek te schrijven is ook uitgekomen. Ries en Roos, een erg leuk kinderboek.

Het verhaal

 Ries en Roos wonen in dezelfde straat. Ze gaan samen naar school en zitten bij elkaar in de klas. Ze beleven avonturen zoals alle kinderen. Met elkaar en met anderen. Ries woont bij zijn moeder. Zijn ouders zijn gescheiden. De ouders van Roos werken allebei. Daarom is het fijn dat de twee kinderen het goed met elkaar kunnen vinden.

Ries en Roos is een gezellig boek voor kinderen van zes tot en met acht jaar,  maar ook voor kinderen met leer- en taalproblemen of Nederlands als tweede taal.
Ik vind het een erg leuk boek. De illustraties van Linda de Wit maken het nog gezelliger.

Over de auteur Rob van Doorn

Rob van Doorn (1954) woonde tot zijn 35e in Haarlem. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was hij raadslid in de Spaarnestad, daarna vakbondsbestuurder en in de periode van april 2010 tot juli 2013 was hij wethouder “van buiten” in “de mooiste stad van Nederland”. Tussendoor heeft hij verschillende bedrijven opgericht waar hij de bezielende directeur van was. Als consultant adviseert hij over fusies en reorganisaties. Rob woont vanaf 1996 in Amersfoort, op de rand van het dorp Hoogland. Na het succes van “Haarlem Centraal” is “Onmenselijke Mensen” zijn tweede thriller.

Informatie

Titel                Ries en Roos
Auteur            Rob van Doorn
Illustraties     Linda de Wit
ISBN              9789491886379
Uitgeverij       Droomvallei

Ries en Roos is verkrijgbaar via de webshop van de Uitgeverij Droomvallei.

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.