Roeien naar de Volewijck, Suzanne Wouda

Roeien naar de Volewijck Suzanne Wouda schreef met Roeien naar de Volewijck een beeldende historische roman over Amsterdam en Haarlem in de zeventiende eeuw, het Burgerweeshuis en het Dolhuys. 

Flora en Mare groeien samen op in het Burgerweeshuis. Ze zijn vaak samen, de meisjes zijn dikke vriendinnen. Ze zijn pas tien jaar. Flora helpt de zwaar getraumatiseerde Mare.
In het Burgerweeshuis, krijgen de vriendinnen geen warmte of liefde. Gelukkig hebben de meisjes elkaar. Het lot heeft andere dingen met  de vriendinnen voor ogen. Helaas verliezen ze elkaar uit het oog. Flora trouwt een rijke koopman, Mare belandt in de prostitutie. De tijd gaat door en de meisjes horen niets meer van elkaar.
Tien jaar later krijgt Mare een brief van Flora. Deze brief klinkt niet echt vrolijk. Flora is haar zoon kwijt. Flora een zoon? Mare reist naar Haarlem om op zoek te gaan naar de zoon van Flora. Tijdens de zoektocht wordt de lezer meegenomen in het heden en verleden van de twee meisjes. Is er echt een zoon? Waar is de verdwenen zoon, hij is spoorloos verdwenen.

Roeien naar Volewijck is een historische roman. Heden en verleden wisselen elkaar af. Meestal vind ik dit niet prettig lezen. Maar dit boek leest lekker vlot. Historische feiten en een prachtig verhaal tussen twee hartsvriendinnen. Ik vind het een aanrader.

Over de auteur Suzanne Wouda

Suzanne Wouda is geboren in 1974 en woont in Eindhoven en werkt als intern begeleider in het basisonderwijs. Ze schreef drie historische jeugdboeken, waarvan het tweede een Vlag en Wimpel van de Griffeljury kreeg. Het derde, Zwart water, werd genomineerd voor de Thea Beckmanprijs. Roeien naar de Volewijck is haar eerste roman voor volwassenen.

Informatie

Titel          Roeien naar Volewijck
Auteur      Suzanne Wouda
ISBN          9789026333934
Uitgeverij Ambo Anthos

Bestel online knop

 

 

Roeien naar de Volewijck
Roeien naar de Volewijck
Score 4.4 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Roeien naar de Volewijck
Roeien naar de Volewijck
Score 4.4 van 5 sterren.
€15,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.