Rose, Rosita Steenbeek

Rose, Rosita Steenbeek
Rosita Steenbeek

 

Een familie in oorlogstijd

In Rose vertelt Rosita Steenbeek het levensverhaal van haar grootmoeder, dochter van een joodse moeder en een Duitse vader, die in 1929 haar hart verliest aan een Nederlandse dominee. Rose en haar man Gerhard vestigen zich in Klaaswaal, een dorpje onder de rook van Rotterdam – de ideale plek om haar kinderen de harmonieuze jeugd te geven die voor haarzelf zo wreed werd verstoord.

De Joodse familie verspreidt zich in de jaren dertig uit over de wereld. Ze zijn op de vlucht voor antisemitische bewind van Hitler. Maar er zijn ook mensen die weigeren Duitsland te verlaten. Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en op 14 mei, haar verjaardag, ziet Rose de bommen op Rotterdam vallen. Haar man sluit zich aan bij het verzet en wordt opgepakt. Door spelingen van het lot komen leden van Roses familie aan verschillende kanten van het front terecht.

Rose is een prachtig boek. De liefde speelt een grote rol. Het gaat ook over goed en kwaad. Mensen moeten kunnen vergeven.  Thema’s om over na te denken. Ik ga het boek zeker nog een keer lezen.

Over Rosita Steenbeek

Rosita Steenbeek (Utrecht, 1959) is een Nederlands schrijfster en incidenteel actrice. Na haar jeugd in Amersfoort te hebben doorgebracht, woont ze tegenwoordig in de Italiaanse hoofdstad Rome. Ze begon aanvankelijk een studie klassieke talen aan de Universiteit Utrecht. Uiteindelijk studeerde ze echter af in de moderne letterkunde in Amsterdam, waar ze onder meer Arthur Japin leerde kennen. Een gefictionaliseerde versie van hun vriendschap speelde een belangrijke rol in zijn roman De droom van de leeuw uit 2002.
Rosita Steenbeek debuteerde als auteur in 1994 met de roman De laatste vrouw, die ook vertaald werd en internationaal uitgebracht.

Informatie

Titel                 Een familie in oorlogstijd
Auteur            Rosita Steenbeek 
ISBN                9789026326813
Uitgeverij      Ambo/Anthos

Bestel online knop

 

 

Rose
Rose
een familie in oorlogstijd
Score 4.4 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Rose
Rose
Score 4.4 van 5 sterren.
€14,05
Uiterlijk 25 februari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Rose - Dwarsligger
Rose - Dwarsligger
een familie in oorlogstijd
Score 4.2 van 5 sterren.
€12,95
Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.