Rusteloze benen, Claudia Biegel

Rusteloze benen Een hedendaags familiedrama tegen de achtergrond van een traumatische KOPP jeugd.

Rosalie is zich niet bewust van de trauma’s die ze overhield aan haar jeugd. Roos probeert zo goed mogelijk door het leven te gaan. Ze houdt van haar zoon Pat ( Patrick) en haar man Wim. Als ze te veel stress heeft kan ze het niet aan. Bij de geboorte van haar zoon, brak ze. Ze doet vrijwilligerswerk in een nabijgelegen vluchtelingencentrum.

Het lijkt of Roos een rustig leventje leidt. Met die rust is gedaan wanneer de jonge Afrikaanse vluchteling Joseph uitgeprocedeerd raakt en Nederland moet verlaten. Roos wil de jonge man in huis nemen. Ze wil Joseph niet in de steek laten. Haar man en zoon zie beren op de weg. Want hoe moet dit verder met Joseph? Roos doet en net of ze het wel weet. Niets is minder waar en ze raakt verstrikt in leugens. Haar gevoelens komen ook in de knoop. Pat lijkt het al snel goed te kunnen vinden met Joseph. Toch stapelen de problemen zich op. Wie is Roos? Het is lief dat ze Joseph wil helpen. Maar gaat het wel goed met Joseph en Roos…

In deze indrukwekkende roman van Claudia Biegel staat Rosalie symbool voor het getraumatiseerde kind. Opgegroeid met een moeder met psychiatrische problematiek is ze al vanaf jongs af aan speelbal van onmacht en onvoorspelbaarheid. Ze is een KOPP kind (kind van ouder met psychiatrische problemen) en heeft nooit in alle onbevangenheid jong kunnen zijn. Rosalie heeft zich, zoals veel getraumatiseerde kinderen, staande weten te houden door ontkenning en verdringing van de waarheid.

Ik vind Rusteloze benen een prachtig boek. Een boeiend thema. Het verhaal heeft me geraakt. Het boek is uit, maar het verhaal zit nog in mijn hoofd en hart. Een absolute aanrader.

Informatie

Titel                       Rusteloze benen
Auteur                Claudia Biegel
ISBN                    9789402600308
Uitgeverij         Aerial

Bestel online knop

 

 

Rusteloze benen
Rusteloze benen
Alles liever dan de waarheid - Alice Miller
Score 4.4 van 5 sterren.
€18,95
Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.