Schaduw van de nacht, Tess Gerritsen

Schaduw van de nachtNog steeds droom ik over Brodie’s Watch, en het is altijd de-zelfde nachtmerrie. Ik sta op het grind van de oprit en het huis  doemt voor mij op als een stuurloos spookschip in de mist. Om mijn voeten kringelen en kronkelen mistflarden die mijn huid met een laagje rijp bedekken. Ik hoor golven aan komen rollen vanuit zee en tegen de rotsen beuken, en hoog boven mij waar-schuwen zeemeeuwen me krijsend ver, heel ver uit de buurt te blijven. Ik weet dat achter die voordeur de Dood wacht, maar ik wijk niet, want het huis roept me. Misschien zal het me altijd blijven lokken, met zijn sirenenlied dat me dwingt om weer de treden naar de veranda op te gaan, waar de schommelstoel krakend heen en weer beweegt. Ik open de deur.
Maar wat is er achter die deur? 

Ava Collette ontvlucht haar verleden in Boston en huurt Brodie’s Watch, een oud huis in een afgelegen kustdorpje in Maine. De verhalen over de rondwarende geest van kapitein Brodie houden haar niet tegen.  Ze voelt zich er onmiddellijk op haar gemak.
Totdat ze vreemde geluiden begint te horen. Natuurlijk heeft ieder huis, zijn eigen geluiden maar dit voelt erg vreemd. Of heeft ze een glaasje teveel gedronken?  Toch laat het haar niet los. Ze probeert bij  de dorpelingen dingen te ontfutselen. Maar die zwijgen  Ze houden het liever geheim houden voor buitenstaanders: iedere vrouw die het huis bewoond heeft is er ook overleden. Is  de geest van kapitein Brodie ervoor verantwoordelijk of is een moordenaar van vlees en bloed de schuldige? Of is het  Iemand die steeds dichter in de buurt van Ava komt…
De lezer komt er later achter wat er met Ava aan de hand is. En waarom ze zich teruggetrokken heeft. Want wie wil er in zo’n eng huis wonen? Lees het allemaal in Schaduw van de nacht. 
 
Ik vind Schaduw van de nacht leuk, maar ik zat niet op het puntje van mijn stoel. Ik kon ook niet snel doorlezen. Maar wie weet, zijn er lezers die het wel mooi vinden.
 
Tess Gerritsen is arts en een bestsellerauteur. Haar populaire thrillerreeks rondom Jane Rizzoli en Maura Isles was jarenlang tevens een internationaal goed bekeken tv-serie. Maar ze schreef ook Speel met vuur, dat voortkwam uit een geschenkboekje dat ze speciaal voor Nederland en België schreef. Na het succes van het laatste deel in de Rizzoli & Isles-serie, Ik weet een geheim, keert ze terug met Schaduw van de nacht, een verleidelijke standalone thriller geschreven.

Informatie

Titel                  Schaduw van de nacht
Auteur            Tess Gerritsen
ISBN               9789044355390
Uitgeverij     The House of Books
 
Bestel online knop
 
 
 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.