Scooter Oma, Dani van Doorn

Scooter OmaZiggy en haar buurjongen Momo willen weten wie die scooter oma is. Deze stoere oma scheurt op haar scooter door hun stadje. En als er onraad is, dan komt oma er aan. Pas maar op voor oma, want ze kent judogrepen en ze haalt je zo onderuit. Oma laat je even wat zien, als je andere kinderen pest.

Oma lijkt wel een Super oma in haar blauwe pakje met rode cape. Een hippe oma. Ziggy en Momo denken dat het de oma Roos is. Want de oma van Ziggy rijdt ook heel hard in haar auto en ze is ook sterk. De twee gaan op speurtocht of ze een scooter en een blauw plakje met rode cape kunnen vinden. Maar hoe ze ook zoeken ze vinden niks. Maar oma Roos vindt  die Scooter Oma helemaal niet netjes.
‘Ze doet altijd van die smerige karweitjes en haar rok is veel te kort,’ zegt ze afkeurend. Maar Ziggy en Momo laten zich niet afschepen en blijven zoeken. Daardoor belanden ze zelf ook in allerlei avonturen … Wil je weten wie Scooter Oma is lees dan dit leuke vlotte boek.

 De omslag en de titel vond ik al erg stoer. Een scooter oma, dat klonk spannend. Een leuk boek waarin kinderen ook dingen leren over vriendschap en het contact tussen jong en oud. Ook begrip tussen generaties en omzien naar anderen komen aan bod . Er is zelfs nog romantiek weggelegd voor de senioren.

Over Dani van Doorn

dani van doorn is geboren in Eindhoven en heeft onder andere de Bibliotheekacademie gevolgd. Dit is Dani van Doorns tweede kinderboek, de derde is onder revisie. Ze schrijft ook voor volwassenen en heeft een eigen uitgeverijtje, Joy Books, dat o.a. een e-magazine uitgeeft.

Informatie

Titel              Scooter Oma
Auteur         Dani van Doorn
Illustratie    Dani van Doorn
Omslag        Raymond Zachariasse
ISBN             9788491777226
Uitgeverij    EigenZinnig

Bestel online knop

 

 

Scooter oma
Scooter oma
Score 5.0 van 5 sterren.
€12,99
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.