Slapeloze nacht, Margriet de Moor

Slapeloze nachtDit is weer zo’n nacht die ik zonder te slapen doorleef. Het is al jaren mijn gewoonte om op te staan. Als beginneling deed ik dat niet. Ik bleef in bed, gooide me van de ene op andere en luisterde naar het slaan de klok.

Het geheim waarmee het revolverschot haar heeft achtergelaten is altijd aanwezig.

Het is nacht. De hoofdpersoon van dit prachtige boek worstelt met gevoelens. Ze vraagt zich af waarom haar man zelfmoord heeft gepleegd. Ze waren nog maar veertien maanden getrouwd.
Zij gaat op zoek naar een nieuwe liefde. Terwijl haar nieuwe liefde ligt te slapen sluipt ze naar beneden. Ze gaat taarten bakken en denkt ondertussen aan haar man. Waarom heeft hij het gedaan? Een vraag die haar altijd zal achtervolgen. Ze gaat weer naar boven en kijkt naar haar minnaar die ligt te slapen. Ze stelt de kookwekker in. En zet haar baksels in de oven. Kijkend naar de slapende man dringt tot haar door waarom ze het deze keer fijn vindt om wakker te zijn. Dan hoort ze een geluid, haar kookwekker loopt af. Ze maakt zich los uit zijn armen. Ze moet de tulband uit de oven gaan halen.

Ik vind Slapeloze nacht een bijzonder verhaal. Weinig woorden, maar prachtig verwoord. Een groot verhaal in een klein boekje.

 Margriet de Moor (1941) debuteerde in 1988 met de verhalenbundel Op de rug gezien. Daarna volgden onder meer de zeer succesvolle romans Eerst grijs dan wit dan blauw (bekroond met de AKO Literatuurprijs 1992), De virtuoos, Kreutzersonate, De schilder en het meisje, De verdronkene, Mélodie d’amour en Van vogels en mensen. In september 2017 verschijnt Slapeloze nacht, ‘een prachtige parabel over de dingen van het leven.’ (Frankfurter Allgemeine Zeitung). Haar werk is in 24 talen vertaald.

 Informatie

Titel                 Slapeloze nacht
Auteur          Margriet de Moor
ISBN               9789023476511
Uitgeverij     De Bezige Bij

Bestel online knop

 

 

Slapeloze nacht
Slapeloze nacht
€6,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Slapeloze nacht
Slapeloze nacht
€18,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.