Je stappen op de twaalf treden, Dolores Thijs

Je stappen op twaalf tredenDertig jaar geleden verscheen dit boek voor het eerst onder de titel Het Jaar Nul. Het wordt nu in een herziene en aangepaste versie en een nieuwe titel uitgegeven.

Het is Kerstavond. Iedereen is gezellig bezig. Dolores wacht op John haar zoon, hij had al thuis moeten zijn. Dan gaat de bel. Als Dolores opendoet ziet ze haar huisarts staan. Vanaf dat moment zal het nooit meer Kerstavond zijn. Omdat de medewerkers van het zwembad ook zin hebben in kerstavond nemen ze het risico om het water te verversen terwijl er nog gezwommen mag worden. De pomp zuigt John met zijn vriend Mark naar het afzuigrooster. De jongens redden het niet. Vanaf dat moment wordt het leven van Dolores een hel. In het gezin, gaat ieder op zijn eigen manier met dit grote verdriet om. Samen hun zorgen en verdriet delen lukt niet. De andere kinderen worstelen ook met hun verdriet. Maar het leven gaat door en later komen ze zichzelf allemaal tegen.

Kwart over zeven
Ons huis begint te leven
Je stappen op de twaalf treden
Je was altijd het eerst beneden.
Als ik me losruk van mijn bed
Heb jij de thee al klaargezet
Een kus Hoi mam, een lach
Een boterham met hagelslag
Je schoenen aan, je jas
Een appel in je boekentas
Zeker weten? Niets vergeten?
Je beker en je eten?
Geen schrift? Een tekening? Een boek?
Je vrienden wachten op de hoek!
Je zwaait. Mijn glimlach achter glas
Alsof geluk voor eeuwig was.
Zo was het elke ochtend weer
Om kwart over zeven.

Kwart over zeven zal nooit meer zo zijn. Je stappen op de twaalf treden, is lief, openhartig en erg emotioneel. Ik kan de liefde en het verdriet van dit trieste verhaal niet in eigen woorden weergeven. Ik vind het voor iedereen een aanrader. Een pareltje. Ik ben er stil van, het heeft mij zeer diep geraakt.

Over de auteur Dolores Thijs

Dolores Thijs is journalist en schrijver. Ze debuteerde begin jaren tachtig met de roman De Vrouwval, waarmee ze de Prijs van het Beste Literair Debuut in België won. In de periode die volgde publiceerde ze een aantal romans. Als freelance journalist schreef ze de afgelopen decennia voor vrijwel alle grote vrouwenbladen. Retour Berlin Ostbahnhof is haar eerste werk dat bij uitgeverij Marmer verschijnt. In 2015 verschijnt bij Marmer de roman Het huis aan de Sont over het leven van Karen Blixen na haar terugkeer uit Afrika.

Informatie

Titel             Je stappen op de twaalf treden
Auteur         Dolores Thijs
ISBN            9789460683251
Uitgeverij    Marmer

Bestel online knop

 

 

Je stappen op de twaalf treden
Je stappen op de twaalf treden
Score 4.0 van 5 sterren.
€16,95
Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.