Stephanie en Esther, Nicole Bolton en Ad Fransen

Stephanie en EstherEen sprookje uit de Limburgse heuvels
in 57 foto’s en 21 verhalen

Helemaal jezelf zijn, doen waar je zin hebt is voor de meeste mensen hooguit weggelegd met carnaval. Alleen dan verkleden ze zich als iemand die ze de rest van het jaar stiekem  hadden willen zijn: een clown, een piraat, een piloot, een indiaan, of….. een vrouw.

Stephanie en Esther trekken zich hier niets van aan. Wat hun omgeving ook zegt, ze kleden zich als vrouw als zij dat willen. Ze zijn travestiet en dat moeten mensen maar accepteren.

Stephanie en Esther zijn twee travestieten op leeftijd. Fons word door zijn vrouw verlaten. Dan komt hij in een komt hij in een café Stephanie tegen, in een vroeger leven Stefan. Deze ontmoeting geeft voor Fons de doorslag om zich voortaan ook in vrouwenkleren te gaan lopen. Hij wil als Esther door het leven. Natuurlijk heeft de buitenwereld zo zijn mening. Maar Stephanie en Esther leven lang en gelukkig.

Ik vind Stephanie en Esther een mooi boek. Het is moedig om dit te vertellen. De foto’s zijn prachtig en maken het verhaal duidelijk.

 Er is over dit boek een korte documentaire in de maak.

Meer over de auteur Ad Fransen

Ad Fransen (Nijmegen 1955) is journalist, biograaf en schrijver. Hij werkte ondermeer voor de Volkskrant, VPRO en HP/DeTijd. Hij publiceerde boeken over Gerard Reve, Willem Frederik Hermans en Jan des Bouvrie, en de romans Coke en Het meisje met de mooiste heupen. Zijn laatste autobiografische roman, Vaderskind uit 2015, gaat over de relatie met zijn vader die bij de SS zat. Lees hier meer over Ad Fransen

Meer over  de fotograaf Nicole Bolton

Nicole Bolton, 1974 Heerlen. Haar eerste camera was een kleine compacte Canon IXUS Z70. Het fotografie virus is sinds het fotograferen met deze camera toegeslagen. Begin 2014 sloot ze de opleiding beroepsfotograaf van de NHA succesvol af. ‘De Canon is altijd mijn trouwe compagnon gebleven, nu in de vorm van een spiegelreflexcamera. Verhalende fotografie met sfeer en het maken van een sprekend portret vind ik een grote uitdaging. Lees hier meer over Nicole.

Lees hier meer over Nicole

 Informatie

Titel               Stephanie en Esther
Auteur          Ad Fransen
ISBN             9789079226368
Uitgeverij     Leon van Dorp

Bestel online knop

 

 

Stephanie & Esther
Stephanie & Esther
een sprookje uit de Limburgse heuvels in 57 foto's en 21 verhalen
€10,-
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.