Strandvogel, Reinier Bresser

StrandvogelGustaaf keek naar de zee en vroeg zich af waar precies het gebeurd was. Zijn drang naar precisie liet hem ook nu niet los. Het liefst had hij gezien dat, óp het water, de plek met wit krijt was afgetekend, zoals bij een koelbloedige afrekening in een verlaten steeg. Maar aan het water van de Noordzee was helemaal niets te zien.

Het is herfst. Gustaaf Vogel, trader bij Goldstein & Kahn in Londen, krijgt een telefoontje. Een telefoontje brengt hem terug in de tijd.
Zijn zusje Fanny is verdronken in de zee bij Wassenaar. Vanaf dat moment gaan zijn gedachten terug naar vroeger. En hij vraagt zich af, hoe heeft dit kunnen gebeuren. Fanny kon uitstekend zwemmen. Wat is er gebeurd? Was het een ongeluk of zelfmoord? Gustaaf worstelt met zijn gevoelens. Het liefst had hij gezien dat, op het water, de plek met wit krijt was afgetekend, zoals bij een koelbloedige afrekening in een verlaten steeg. Maar de zee zwijgt en er is niets te zie.

Het stuk strand tussen paal 92 en 93 was het landschap van zijn ziel.
Hij kon goed met zijn zusje opschieten, later verwaterde het contact. En nu is ze dood, nooit zal Gustaaf te weten komen wat er aan de hand was. 
Gevoelens werden ook niet uitgesproken.
Kan Gustaaf door de dood van Fanny dichter bij zijn innerlijk komen?
Moet je eerst iemand verliezen, om jezelf terug te vinden?

Strandvogel is prachtig. Ik ben stil. Reinier Bresser kan toveren met woorden. De zinnen zingen. Het is een pareltje.

Over de auteur Reinier Bresser

Reinier Bresser (1948) werd geboren in Wassenaar als de een na jongste van tien kinderen. Zijn hele professionele leven is hij copywriter en creative director geweest bij reclamebureaus als Ogilvy en Publicis. Ook was hij partner van het Amsterdamse bureau Straad. Reinier Bresser is getrouwd met fotograaf en filmer Marijke Bresser, heeft twee zonen en woont in Uitdam, Noord-Holland. Strandvogel is zijn romandebuut.

Informatie

Titel                  Strandvogel
Auteur            Reinier Bresser
ISBN               9789491363931
Uitgeverij     Gibbon

Bestel online knop

 

 

Strandvogel
Strandvogel
Score 4.8 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Strandvogel
Strandvogel
Score 4.8 van 5 sterren.
€12,50
Uiterlijk 30 januari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.