Strange Days, Ad Visser

Ad Visser- foto: Misja Beijers
Ad Visser- foto: Misja Beijers

Muzikale avonturen in de 60’sen 70’s

The truth and nothing but the truth

De schrijver van dit boek wijst er met klem op dat het met volle weergave is geschreven, dat de inhoud wemelt van onjuistheden, barst van de fouten, aan elkaar hangt van verzinsels, dat er geen hout van klopt en dat zelfs elke overeenkomst met de werkelijkheid op toeval lijkt te berusten. Alhoewel niet kan worden uitgesloten dat als je alles checkt alles perfect blijkt te kloppen.

Omringd door rookwolken, glittergitaren en danseres Penney de Jager bracht hij zestien jaar lang de wereld van de popmuziek in de huiskamers. Maar Ad Visser was in de roemruchte jaren zestig en zeventig naast presentator van het legendarische Toppop  ook rockdichter, manager van een platenlabel en radiomaker. Ad kan leuk vertellen en beeldend over schrijven.  In zijn verhalen lopen we de pophelden Ozzy Osbourne, Eric Clapton, Elton John en vele anderen tegen het lijf. Strange days staat vol leuke anekdotes. Het is een dik boek, maar Ad Visser neemt je mee op een muzikale tocht.

Hier is niet alleen de artiest aan het woord of de presentator van het legendarische TopPop, maar ook de manager bij Phonogram en van de Nederlandse divisie van het platenlabel Island Records.

De verhalen van Ad, zijn met veel vuur en passie geschreven. Strange Days is een muzikaal juweeltje. Ik heb het niet in een keer uitgelezen. Er gebeuren zo veel leuke dingen daar wil ik van genieten.  Het klopt, het is met volle weergave geschreven.

Over Ad Visser

Ad Visser (Amsterdam, 28 april 1947) is een Nederlands presentator en artiest. Van 1970 tot 1985 presenteerde Visser wekelijks het populaire muziekprogramma Toppop voor AVRO-televisie. In 1974 bedacht en produceerde hij het album Zing Je Moerstaal, waarin literatuur en pop werden samengebracht ter gelegenheid van de Boekenweek 1974. Op 3 maart 2007 pakte Visser weer de draad op met een Toppop-programma ‘Toppop Golden Years’. Dit programma gebruikte op dat moment nieuwe technieken zoals internet. Als schrijver debuteerde hij bij Meulenhoff met zijn bestsellerroman Sobrietas (1982).

Informatie

Titel               Strange Days
Auteur         Ad Visser
ISBN             9789460682155
Uitgeverij   Marmer

Bestel online knop

 

 

Strange days
Strange days
muzikale avonturen in de 60's en 70's
Score 3.3 van 5 sterren.
€12,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Strange days
Strange days
muzikale avonturen in de 60's en 70's
Score 3.3 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.