Strijken, Carry Slee

StrijkenStrijken van Carry Sle gaat over Johan van Tongeren, een beroemd auteur. Maar hij is vastgelopen in zijn schrijversbestaan. Er wordt van hem verwacht dat hij een nieuwe roman zal inleveren bij zijn uitgever. Hij moet ook avonden verzorgen over zijn nog niet bestaande boek.

Johan moet het al snel opgeven. Hij is er wel aanwezig op de plaats van bestemming maar zijn geest laat het afweten. Hij raakt in een psychose. Johan is angstig en verwart en zijn hoofd zit vol spoken. Dit alles heeft met zijn jeugd te maken. De lezer volgt hem op zijn reis langs de afgronden van onverwerkte emoties. Personen uit zijn verleden komen ook aan de orde. Hebben die mensen uit het verleden met het heden te maken? Johan wil ook niet dat de lezers het te weten komen, hoe het met hem gaat. Want hij is bang dat ze  dan afhaken. niet  Zal het Johan lukken om weer verder te gaan in zijn leven?

Deze nieuwe roman komt voort uit een al jarenlang gevoelde noodzaak. ‘Dit boek moet ik schrijven,’ zegt de nu 63-jarige auteur. ‘Ik schrijf het niet omdat iemand me dat vraagt, ik schrijf het omdat het moet.’  Strijken bevat meerdere illustraties van kunstenaar Rudolf van Maanen.

Strijken is een woord prachtig. Er gebeuren dingen die je als lezer soms niet kunt begrijpen. Carry heeft veel fantasie en soms is het erg beklemmend. De mooie tekeningen van Rudolf van Maanen maken het verhaal nog mooier en zeer beeldend. Sommige scènes lijken wel een nachtmerrie. Maar geven een goed beeld hoe de auteur in het verhaal alles moest verwerken.

Carry Slee is al jaren zeer succesvol als schrijvers van boeken voor kinderen en jongvolwassenen. Daarnaast schreef zij een aantal autobiografische romans, waaronder Moederkruid (2001). Zij ontving vele nominaties en prijzen voor haar werk. In 1999 schreef zij het kinderboekenweekgeschenk Bikkels.

 Informatie

Titel                Strijken
Auteur         Carry Slee 
Illustrator  Rudolf Van Maanen
ISBN             97890 29588508
Uitgeverij  Arbeiderspers

Bestel online knop

 

 

Strijken
Strijken
Score 3.2 van 5 sterren.
€9,49
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Strijken
Strijken
Score 3.2 van 5 sterren.
€9,50
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.