The Addams Family, Paul Eenens

The Addams FamilyMijn eerste ontmoeting met The Addams Family was in de jaren zeventig toen het als televisieserie werd uitgezonden. Het is een wat vreemde familie, deze Addams family. Toch wilde we ook de musical zien. We hebben een heel vermakelijke avond doorspekt met actuele humor. Het begin is origineel en vraagt de bezoekers hun mobiele telefoon het zwijgen op te leggen door Thing.  Dan gaat de voorstelling van start.

The Thing
The Thing

Het verhaal van the Addams Family

The Addams Family wordt geïntroduceerd hoe kan het ook anders op het kerkhof, met de voorvaderen van de familie. Dochter Wednesday is verliefd geworden op een gewone jongen, Lucas Beineke. De familie Beineke is voor een diner uitgenodigd op het landgoed van de Addams. Aan vader Gomez vertelt Wednesday haar geheim dat ze met Lucas wil trouwen. Maar Gomez mag het absoluut niet aan moeder Morticia vertellen. Daar beginnen de problemen. In de familiegelofte staat dat eerlijkheid en waarheid het allerhoogste goed is.

Morticia merkt dat Wednesday en Gomez zich vreemd gedragen. Butler Lurch denkt het er het zijne van. Wednesday hoopt dat haar familie zich zo “normaal” mogelijk gedraagt. Broer Pugsley is bang dat hij zijn zusje zal verliezen en zij hem niet meer zal martelen. Oom Fester wil met de voorvaderen de liefde een handje helpen.

In de hobbykamer waar veel martelwerktuigen staan trekken Gomez en Henk , de vader van Lucas zich terug om elkaar wat beter te leren kennen en Morticia doet dat in haar boudoir met Ellis, de moeder van Lucas. Pugsley ontfutselt van oma een toverdrankje waarmee het duister karakter van Wednesday naar boven zal komen.

Na het diner wordt het spel gespeeld, blote billen waarbij geheimen worden opgebiecht. Ellis drinkt het toverdrankje, geholpen door de voorvaderen en biecht op dat haar huwelijk met Henk een grote sleur is geworden. Dat vertelt Wednesday dat zij en Lucas trouwplannen hebben. Morticia ontsteekt in haar toorn en de chaos is compleet.

 

Wednesday wil vluchten, Morticia vindt dat Gomez de familiegelofte van waarheid en eerlijkheid heeft gebroken en wil ook weg van hem.
Geheel in de traditie van The Addams family verlaat je de voorstelling doodongelukkig ?

We hebben genoten van de voorstelling, en op het eind was er nog een mooi gebaar van Wednesday (Marjolein Teepen) die haar bloemen weg gaf aan een oudere bezoekster. Johnny Kraaijkamp is niet sterk vocaal maar dat wordt ruimschoots vergoed door de zang van Pia Douwes en Tony Neefs. De kostuums, kap en grime van alle spelers zien er stuk voor stuk prachtig uit en vormen samen met het decor een mooi geheel. Hoewel sommige spelers waarschijnlijk een flinke tijd achter de grimetafel moeten doorbrengen maar dat is goed te zien.

Rolverdeling:

Morticia Addams – Pia Douwes
Gomez Addams – Johnny Kraaijkamp
Oom Fester – Tony Neefs
Wednesday Addams – Marjolein Teepen
Pugsley Addams – Martijn Vogel
Oma Eudora – Irene Kuiper
Lurch – Raymond Paardekooper
Ellis Beineke – Mylen d’Anjou
Henk Beineke – Dick Cohen
Lucas Beineke – Terence van der Loo

Bestel online knop

 

Voor degene die de film nog eens willen zien kun je deze hier bestellen.

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.