The Analogues, The White Album

The Analogues

Al eerder hebben wij een optreden van The Analogues gezien, Sgt Peppers Lonely Heartsclub Band. The Beatles zelf hebben deze elpees nooit live gespeeld. In 1966 stoppen ze met optreden. The Analogues brengen vijftig jaar na dato alsnog de elpees live ten gehore, tijdens deze tournee, The White Album.

Helaas kan Jan der Meij er niet bij zijn door gehoorproblemen. Hij wordt vervangen door Felix Maginn van Moke. Een aantal gastzangers doet  het rauwere McCartney-werk zoals Helter Skelter.
De tweede maal dat wij The Analogues bezoeken en weer is de zaal uitverkocht en dromen we weg bij de fantastische muziek van deze muzikanten.

The Analogues

De vier eerste elpees van The White Album, zijn naar de vier Beatles gegaan, John Lennon kreeg het eerste exemplaar. veertig jaar later, koopt een verzamelaar het vijfde exemplaar van The White Album voor 24.550 euro op.

De opnames in de studio liepen van 30 mei tot 14 oktober 1968. The White Album is een verzameling van 30 nummers in zeer uiteenlopende muziekgenres. Ze proberen op het album meer als een band te spelen maar de elpee markeert ook het einde van het broederschap van The Beatles.  The White Album beschouwt men als een van de beste Beatles albums.

The Analogues spelen heel de elpee, ja ook Revolution no 9. We hebben er een paar nummers uitgelicht.

Back in the USSR

Back in the USSR is een eerbetoon aan The Beach Boys. Hoewel het eerste nummer is van de elpee is het niet als eerste opgenomen. Er was al wat onenigheid tussen Ringo Starr en Paul McCartney toen ze Back in the USSR opnamen. Toegegeven Paul heeft die drumpartij behoorlijk adequaat ingespeeld. Tijdens het mixen van het nummer werd aan het nummer het geluid van een opstijgend en landend vliegtuig toegevoegd.

Glass Onion

John Lennon schreef Glass Onion voor The Beatles fans die aanwijzingen en dubbelzinnigheden hoorden. Glass Onion verwees naar eerdere Beatles nummers, Strawberry Fields Forever,I am the Walrus, Lady Madonna, the Fool on the Hill en Fixing a Hole. Met veel plezier gebruikte John de regel The walrus was Paul. In die tijd ging het gerucht dat Paul McCartney bij een auto ongeluk om het leven was gekomen. Op één van de laatste takes werd een strijkersarrangement toegevoegd.

While my Guitar Gently Weeps

George Harrison vond in een boek in zijn ouderlijk huis de tekst voor dit nummer. Met deze song liet George Harrison ook zien dat hij als songwriter niet onderdeed voor John Lennon en Paul McCartney. Eric Clapton speelde de gitaarsolo. Eric leende de gitaar van George en de anderen deden hun uiterste best. Het was voor het eerst dat iemand anders meespeelde op een Beatlesplaat.

Don’t Pass me by

Don’t Pass me by is geschreven door Ringo Starr. Opvallend is dat het tweede nummer is dat opgenomen is na John Lennons Revolution 1 voor The White Album. Meestal was het tweede nummer een nummer van Paul McCartney. Ringo had het thuis geschreven. Eindelijk kwam er op deze dubbelelpee een plaats vrij voor dit nummer.

Good Night

Verrassend genoeg is dit nummer geschreven door John Lennon maar Ringo Starr zingt het op The White Album. John heeft het voorgezongen voor Ringo op een heel gevoelige manier. John liet deze kant van hemzelf maar zelden zien.  John schreef het voor zijn zoon Julian Lennon. John was net gescheiden van Cynthia Powell. Het duurde lange tijd voordat Julian het liedje te horen kreeg, net na de scheiding kon Cynthia het niet opbrengen om naar Good Night te luisteren.

Wil je meer weten over alle nummers van The Beatles bestel dan dit boek. Hier een uitgebreide beschrijving.

Bestel online knop

 

The Beatles compleet
The Beatles compleet
Het verhaal van de 213 songs
Score 4.8 van 5 sterren.
€59,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.