The Beatles in stripvorm, Gaet’s

The Beatles in stripvormEr zijn al veel boeken over The Beatles verschenen, alleen een stripboek over hun leven ontbrak nog. De laatste twee in leven zijnde Beatles, Paul McCartney en Ringo Star hebben geen medewerking verleend aan dit boek in stripvorm. Het is niet voor het eerst dat The Beatles in stripvorm verschijnen. In 1968 verschijnt Yellow Submarine, een geanimeerde avondvullende film, gebaseerd op de muziek van the Beatles. Disney en Apple hebben in 2009 bekend gemaakt een driedimensionale remake van de film te maken. Robert Zemeckis zal de film gaan regisseren. Wanneer deze film uitkomt is nog niet bekend.

The Beatles in stripvorm

The Beatles zetten met hun muziek de wereld op zijn kop. The Beatles worden nu nog steeds beschouwd als een van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de hedendaagse popmuziek.

Het stripboek bestaat uit verschillende hoofdstukken en worden ingeleid met een aantal bladzijde tekst. De diverse episoden in het leven van The Beatles worden behandeld, dit wordt gedaan door verschillende striptekenaars. De striptekenaars tekenen allemaal op hun eigen manier de Fab Four. Het stripboek volgt het begin en het einde van The Beatles.

De makers hebben gebruikt gemaakt van een aantal boeken en van een groot aantal internetsites over The Beatles. Ondanks dat in 1970 The Beatles uit elkaar gingen is er veel informatie aanwezig op internet over The Beatles. Zo hebben Paul en Ringo beiden hun eigen website en ook The Beatles hebben een site. Medewerking aan dit stripboek hebben ze niet verleend maar dat vonden ze na hun Anthology ook niet meer nodig.

Verschillende striptekenaars heeft wel een nadeel want zo zijn de strips zeer verschillend de één wat beter dan de andere, enkele striptekenaars zijn:

Sommige strips zien er zeer realistisch uit andere hebben meer iets comicsachtig. Het verhaal van The Beatles wordt goed verwoord in de strips. Voor de fans een must om ook dit boek toe te voegen aan hun collectie.

Informatie:

Titel The Beatles in stripvorm
Auteur Gaet´s
ISBN 9058854191
Uitgever Silvester Strips

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.