The Beauty and the Beast, Bill Condon

 Beauty and the BeastOmdat we een week vakantie besluiten we deze langverwachte remake van  de Disneyklassieker Belle en het Beest te bezoeken. De recensies schrijven dat de magie grotendeels verloren is gegaan in deze moderne vertaling.

Beauty and the Beast is gelukkig geen letterlijke één-op-één verfilming geworden, de grote lijnen blijven hetzelfde. De regisseur Bill Condon heeft de vernieuwing gezocht in de bijzaken.

Het verhaal

De film vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. De vader van Belle gaat op reis en komt terecht in een kasteel. Hij ziet echter niemand. Lopend door de kasteeltuin ziet hij prachtige rozen en besluit er eentje te plukken voor zijn dochter Belle. Plots verschijnt een woest beest, die de vader verwijt de rozen te willen stelen. De vader legt aan het beest uit dat hij de roos plukte voor zijn dochter. Belle hoort dat haar vader in gevaar is en reist naar het kasteel en neemt de plek van haar vader in

Het gevangen meisje krijgt een steeds betere band met het beest vooral als ze zijn bibliotheek mag gebruiken. Het mooie meisje houdt erg van lezen net als het Beest. Haar vader heeft Gaston, die graag met Belle wil trouwen, overtuigd om samen met Le Fou naar het Kasteel te gaan. Gaston laat hem echter bewusteloos achter voor de wolven. Haar vader komt terug in het dorp en vraagt wederom om hulp.

Gaston laat hem met de hulp van Le Fou voor gek verklaren. Belle ziet in een magische spiegel dat haar vader in gevaar is en snelt naar het dorp. Gaston heeft inmiddels zijn dorpsgenoten overtuigd om het kasteel aan te vallen. Hij sluit belle en haar vader op maar deze weten te ontsnappen. Belle gaat terug naar het kasteel. Belle ziet het gevecht met Gaston en het beest, als het beest stervende is betuigt Belle haar liefde aan hem en plots verandert hij in een prins.

Bespreking film

Beauty and the Beast is gefilmd in 3D maar Ik ben geen fan van 3D maar hier is het wel goed gedaan. Door de 3D krijg je een magische kijk op de film en kijk vooral uit voor die sneeuwbal. Er is al veel geschreven over de film en niet over Belle en het Beest maar over Le Fou, Gastons trouwe rechterhand is ditmaal namelijk homoseksueel. Gaston is een verademing. een perfecte combinatie van narcisme, nukkigheid en onnozelheid. Je krijgt medelijden met Gaston hoe hij door Belle, Emma Watson, hooghartig wordt afgewezen. Emma Watson is geknipt voor de rol van Belle.

Rolverdeling

Emma Watson – Belle
Dan Stevens – Beast/Prince
Luke Evans – Gaston
Josh Gad – Le Fou
Gugu Mbatha-Raw – Plumette
Kevin Kline – Maurice, Belle’s vader
Ewan McGregor – Lumiere
Ian McKellen – Cogsworth
Emma Thompson – Mrs. Potts

Bestel online knop

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.