Tien jaar een boekenblog

Tien jaar een boekenblogHet ontstaan van een boekenblog

In 1999 verschenen de eerste weblogs de grote doorbraak was voor de weblogs in 2001. We begonnen voorzichtig met een weblog of het werd meer een boekenblog, kijken of het wat was maar we begonnen pas echt met bloggen in 2003. Onze eigen site, nog steeds bij een provider mag zich verheugen in een steeds groter bezoekersaantal. In 2003 hakken we de knoop door en we starten met onze eigen domeinnaam Boekenwurm en Pleeg.

De rode draad is dat veel boeken met verpleging en verzorging te maken hebben, en of met gezondheidszorg. Om wat uit de kosten te komen verkopen we via onze site boeken en andere artikelen door middel van Bolcom partner.
Eerst beschrijven we alleen boeken maar al snel komen er films bij die we mooi vinden en theater. Opvallend is dat het steeds films zijn die gebaseerd zijn op boeken.

In onze tijdlijn kun je zien hoe we regelmatig onze site aanpassen. Jaren gebruikten we PivotX maar nu we tien jaar bestaan zijn we overgestapt op WordPress. Het voordeel van WordPress is dat deze ook goed zichtbaar is op tablets en smartphones. Deze tablets  en smartphones zijn sinds 2009 aan hun opmars begonnen.

Toen wij met internet starten was dit vooral op tekst gebaseerd. In 2003 ging dit veranderen. Hoewel het nu lijkt of YouTube er al jaren is, begon deze site in 2005.
Een andere ontwikkeling is Web 2.0. Met Web 2.0 bepalen de internetgebruikers mee de inhoud die op internet verschijnt en ze verhogen zo het interactieve karakter van het web, voorbeelden zijn onder ander Twitter en Facebook en net als zo velen op Facebook vinden wij het ook leuk als je onze pagina liked.

Nu is het voor uitgevers heel gewoon om sommige boeken met een boektrailer te ondersteunen, een Facebookpagina en een tweet. Dat was toen we begonnen wel anders. Sommige uitgevers hielden vast aan het oude.  Ook zien uitgevers nu het nut van boekenblogs in. De boekenblogs groeien gestaag, maar wij zijn er trots op dat wij één van de eersten waren en het al die tijd nog steeds leuk vinden.
Want de laatste jaren in opkomst is cloud computing. Dit is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. De gebruiker hoeft op deze manier geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is niet verantwoordelijk voor het onderhoud, een voorbeeld is de laatste versie van Office 365.

Door het grote aantal jaren op internet hebben we veel boekrecensies beschreven en hebben we er inmiddels ook veel weggegooid. Vooral tijdens de laatste websiteaanpassing hebben we flink opruiming gehouden.
Hoe het verder gaat, we zouden het niet weten. Internet is snel een volwassen medium geworden. Wij beleven nog steeds veel plezier met het maken van deze website.

2 antwoorden op “Tien jaar een boekenblog”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.